Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bo vraagt zich af: ‘Had ik niets moeten zeggen over zijn vreemdgaan?'

'Ik kon het niet met een zuiver geweten laten gebeuren'

Bo

Bo* zoekt haar goede vriendin Faya op nadat ze een nare break-up heeft gehad. Ook goede vriend Steef en collega/vriend Lars haken aan voor een lekker weekendje relaxen. Lars en Faya blijken het wel héél goed met elkaar te kunnen vinden, maar dan ontdekt Bo dat Lars allang een relatie heeft. Ze besluit in te grijpen, maar wanneer ze zich niet stil wil houden over zijn vreemdgaan, wordt dat niet door iedereen gewaardeerd.

Weekje weg

“Ik ging op bezoek bij Faya, en last-minute besloot ook Steef aan te haken. Hij bracht Lars mee, die wij verder niet kenden – ze zijn beiden sportcoaches, en waren eerder weggegaan van een werk-event om met ons aan het strand te hangen. Ze bleven ongeveer drie dagen en twee nachten, en Lars en Faya hebben die héle tijd flink met elkaar geflirt. Ik vond het super om te zien dat Faya iemand had ontmoet die haar even afleidde en haar zo duidelijk leuk vond.”

Steamy

Dat gaat behoorlijk ver, schrijft Bo op Reddit: “Op de laatste avond dat Steef en Lars hier waren, zijn Faya en Lars met elkaar naar bed geweest. Ze vertelde me de volgende ochtend hoe het gegaan was. Nadat Steef en ik (apart van elkaar) naar bed waren gegaan, hadden zij flink met elkaar staan zoenen in de keuken. Lars had vervolgens afstand genomen en uitgelegd dat hij thuis recent iemand had ontmoet die hij ook graag beter wilde leren kennen en dat het niets persoonlijks tegenover Faya was. Faya had verbaasd gereageerd, maar zijn beslissing gerespecteerd en hem het beste gewenst. Hierna is ze naar bed gegaan. Uiteindelijk had Lars zich schijnbaar bedacht, want hij kwam haar achterna en toen zijn ze met elkaar de koffer ingedoken.”

Schokkende ontdekking

De dag nadat Steef en Lambert weer richting huis zijn vertrokken, doen Bo en Fatih een bizarre ontdekking. “We vonden Lars' social media-pagina al snel via de pagina van Steef. En terwijl we daar doorheen scrolden, beseften we: hij had helemaal niet ‘recent’ iemand ontmoet. Hij was al jarenlang samen met zijn liefje van de middelbare, en ze woonden zelfs samen! Faya was flink van streek, want als ze dit had geweten, had ze het natuurlijk helemaal niet zo ver laten komen. Ze dacht dat er van een serieuze relatie nog absoluut geen sprake was.”

Faya wil er verder eigenlijk niets mee doen omdat ze Lars niet in de problemen wil brengen, en ook Steef voelt zich niet geroepen om in te grijpen.

Onthulling

“In eerste instantie wilde ik me er ook buiten houden, maar toen ontdekte ik dat Lars zijn vriendin deze week een aanzoek heeft gedaan. Ik kon het niet met een zuiver geweten laten gebeuren dat deze topvrouw zou trouwen met een man als dit. Zonder te overleggen met Faya heb ik zijn verloofde vervolgens een bericht gestuurd, met foto’s erbij als bewijs dat hij niet bij z’n werk-event was maar bij ons. Ik kreeg verder geen reactie van Lars zijn verloofde, maar Faya belde me woedend op. Ze praat nu niet meer met me. Had ik me er dan buiten moeten houden? Had ik het anders aan kunnen pakken?”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam AITAthrowaway1077.

Lifestyle
  • Reddit, Dingen voor Vrouwen
  • Adobe Stock