Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Douwe Bob over vaderschap: 'Alle clichés over het krijgen van kinderen zijn waar'

Ook deelt de zanger eerlijk dat hij de verantwoordelijkheid soms best zwaar vindt. 

Douwe Bob

Douwe Bob is de trotse vader van twee dochtertjes en een zoon. Twee jaar geleden werd de zanger in korte tijd vader van drie kinderen. Met zijn verloofde Anouk kreeg hij zoontje Elias, die onlangs twee jaar oud werd. In gesprek met Beau Monde vertelt Douwe eerlijk hoe het vaderschap hem bevalt en deelt hij de bijbehorende uitdagingen.

Kinderen op nummer één

De grootste liefde in zijn leven? Dat zijn zijn kinderen. En Anouk. "Ik heb heel lang gedacht dat niets ooit belangrijker zou worden dan muziek. Dat stond voor mij altijd op nummer één", zegt Douwe Bob in Beau Monde. "Eigenlijk was dat een verkapte manier om te zeggen dat ik zelf op nummer één stond. Dat is niet meer zo", stelt hij.

Verantwoordelijkheid

Inmiddels is de zanger namelijk de trotse vader van drie kindjes én is hij ontzettend gelukkig met zijn verloofde Anouk. Het vaderschap bevalt Douwe goed, zo vertelt hij. "Alle clichés over het krijgen van kinderen zijn waar", lacht hij. "Ik ben ook voor het eerst echt bang om dood te gaan, omdat ik er dan niet meer kan zijn voor mijn kinderen. Die verantwoordelijkheid ligt me soms wel zwaar”, deelt de zanger eerlijk.

Geduldige vader

“Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt", zei Douwe eerder over het vaderschap in gesprek met Grazia. "Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond." De zanger wist al vroeg dat hij vader wilde worden. “Al vanaf mijn zesde wist ik dat ik ooit papa wilde worden. Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel. Dat was in het begin wennen en een bittere pil”, blikt hij terug.

Wat voor vader Douwe wil zijn? “Ik wil vooral per kind kijken wat hij of zij nodig heeft en hoop een geduldige vader te zijn”, stelt hij. “Dat laatste gaat beter dan verwacht. Mijn moeder is heel geduldig en heeft mij vrij gelaten, dat wil ik meenemen. Maar ik geloof wel in autoriteit, ik wil geen vrienden zijn met mijn zoon of dochters. Ik kijk er vooral naar uit om ze te zien opgroeien en zo veel mogelijk samen te doen.”

Showbizz
  • Beau Monde
  • NL Beeld