Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Pauline Wingelaar over kinderwens: 'De wens blijft er altijd'

'Ik vind het gewoon heel eng, ben bang dat het weer misgaat'

Pauline Wingelaar

Pauline Wingelaar heeft twee zoons, Reinier en Diederik, en in Echte Gooische Moeders is ze ook openhartig geweest over het overlijden van haar te vroeg geboren dochtertje Belle. De wens voor een vierde kindje is er nog altijd, vertelt Pauline in een openhartig gesprek met Beau Monde.

Gekke moeder

“Ik ben moeder de gans”, aldus Pauline over hoe ze zichzelf ziet als moeder. “Ik zou willen dat ik mijn werk in twee, drie dagen kon proppen en de rest van de tijd die leuke moeder kan zijn die meegaat naar sportclubs en activiteiten op school", deelt ze met Beau Monde. "Ik heb toch altijd het gevoel dat ik tekort schiet. Tekort in mijn werk, tekort als moeder, tekort als vrouw. Ik ben een strenge en rechtvaardige moeder, maar ook wel een clown. Mijn moeder zegt altijd tegen de kinderen: ‘Wat moeten jullie toch met zo’n gekke moeder?’”

Kinderwens

Hoewel ze geniet van haar gezin zoals het nu is, deelt Pauline dat de wens voor een vierde kindje nog altijd aanwezig is. “Ik weet niet of ik er nog een heel IVF-traject voor in zou willen gaan. Harmen (haar man, red.) wél, ik vind het gewoon heel eng, ben bang dat het weer misgaat. Maar we fantaseren er wel op los, zo van: wie weet gebeurt het deze vakantie, is er toch een engeltje van boven dat mij nog een nieuwe baby stuurt.”

Me-time

Af en toe de kids droppen om te genieten van me-time? Pauline niet gezien. “Het zou moeten kunnen, maar ik doe het eigenlijk zelden. Juist omdat we allebei veel aan het werk zijn, vind ik het die andere momenten fijn om met de kinderen te zijn. Me-time is voor mij ook sámen een filmpje kijken of lekker eten.” Ze noemt Harmen niet voor niets de liefde van haar leven. “We zijn zeventien jaar samen, hebben lief en leed meegemaakt en zijn alleen maar sterker geworden.”

Het volledige interview met Pauline én alle andere Echte Gooische Moeders lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf morgen in de winkels!

Showbizz
  • Beau Monde
  • NL Beeld