Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Verloofde Douwe Bob helpt hem om van de alcohol af te blijven

'Zij heeft aan mij gezien wat alcohol kapotmaakt'

Douwe Bob is de afgelopen periode aan de slag gegaan met zijn alcoholprobleem. De zanger liet zich opnemen in een kliniek in Thailand en is sindsdien clean. Zijn verloofde Anouk helpt hem hierbij. "Zij heeft aan mij gezien wat alcohol kapotmaakt", vertelt Douwe in het AD.

Afkeer van drank

"Ik heb mijn vader verloren aan de drank, je zou denken dat ik er daarom een afkeer van zou hebben gekregen. Dat is niet het geval", vertelt Douwe in gesprek met de krant. Hij worstelde dan ook zelf een periode met een alcoholverslaving. Dit wil hij nu doorbreken en gelukkig kan hij daarbij rekenen op de steun van zijn geliefde Anouk. "Zij heeft niet eens zin meer om zelf iets te drinken", deelt de zanger. "Van mij mag ze hoor, ik heb er een hekel aan als mensen het alleen voor mij laten staan."

Goede vader en man

Inmiddels is Douwe Bob alweer twee maanden clean en durft hij wel te zeggen dat hij niet meer gaat drinken. Dat doet de zanger echter niet alleen voor zijn verloofde, maar ook voor zijn drie kinderen. "Ik vind mezelf alleen een leuke gast als ik een goede vader of een goede man ben", legt hij uit. "En dat ben ik niet als ik drink, dan maak ik te veel stuk. That's it."

Bruiloft plannen

Douwe en Anouk maken zich ondertussen op om in het huwelijksbootje te stappen. Een trouwdatum hebben de twee echter nog niet gepland. Maar, Douwe weet in ieder geval wel dat hij niet te lang meer wachten.

"Ik hoop dat het nog deze zomer wordt", vertelt hij. Hoe het eruit gaat zien? "Als het aan mij ligt, wordt het een groot feest. Als het aan haar ligt, houden we het juist klein." Daar moeten ze het dus nog even over eens worden!

Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld