Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nicole vertelt: 'Mijn partner wil geen kinderen meer nadat we een baby hebben verloren'

'Hij is zelfs zo ver, dat hij het over sterilisatie heeft'

Zwanger

Nicole* en haar vriend Timo zijn inmiddels al vijf jaar samen. Het stel is gelukkig, woont samen en heeft twee kindjes van 3 en 1 jaar oud. Onlangs was er een derde kindje op komst, maar helaas eindigde dit in een miskraam. Deze verdrietige gebeurtenis heeft ertoe geleid dat Timo geen kinderen meer wil, terwijl Nicole juist nog graag een kindje wil...

In verwachting

Nicole deelt haar verhaal op het platform Reddit en vraagt om advies. "Eind februari kwamen we erachter dat ik in verwachting was van een derde kindje", begint ze haar verhaal. Volgens haar was de zwangerschap ongepland. Nadat het koppel het nieuws liet bezinken, waren ze maar al te blij met de komst van hun derde kindje. "We waren ontzettend enthousiast om nog een kindje toe te voegen aan ons gezin", aldus Nicole.

Miskraam

Helaas liep de zwangerschap anders dan gepland. Nicole had een miskraam toen ze nog net geen 12 weken in verwachting was. Het was een zware periode, maar Timo was haar steun en toeverlaat. "Hij hield zich zo goed staande. Hij nam een week vrij en hielp me met onze dochters", vertelt Nicole over de donkere periode.

"Voordat ik zwanger werd, hadden we het vaak over het hebben van meerdere kinderen. Timo bleef zeggen dat we konden proberen om voor een derde kindje te gaan." Nu Nicole een miskraam heeft gehad, Kijkt Timo hier toch wat anders tegenaan...

Onbegrip

"Timo zegt nu dat hij niet nóg meer kinderen wil. Ik heb hem gevraagd waarom, maar hij geeft geen duidelijk antwoord. Hij blijft alleen meer zeggen 'niet nog meer kinderen'. Hij is zelfs zo ver, dat hij het over sterilisatie heeft", vertelt Nicole. Ze geeft aan hem niet te willen pushen, maar ze wil zijn beslissing begrijpen. "Hij wil niets aan me uitleggen. Wat moet ik doen?" vraagt Nicole.

Wat zou jij haar adviseren?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit vertelt de vrouw haar verhaal onder de naam im-just-peachy-thnks.

Lifestyle
  • Reddit
  • Pexels