Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beautyvraag: 'Is het erg als ik na een paar weken van crème of serum wissel?’

Wij hebben het antwoord. 

wissel crème serum

Van je haren stylen als ze nog net iets te nat zijn en mascara gebruiken die over de datum is, tot je make-up er niet af halen omdat je te moe bent. Je bent vast niet de enige die het af en toe doet, maar hoe erg is dit eigenlijk? In Grazia's Beauty Issue, die nu in de winkel ligt, zetten we de meest gemaakte beauty missers op een rij én delen we de oplossing.

Crème of serum wisselen

'Ik wissel na een paar weken van crème of serum.' Hoewel sommigen al jaren een vaste skincare routine hebben en altijd dezelfde producten gebruiken, zijn er ook veel mensen die regelmatig iets nieuws willen proberen. Maar hoe erg is het eigenlijk dat je na een paar weken alweer van crème of serum wisselt? En wat is de oplossing?

Hoe erg is het?

Er zijn zo veel mooie huidverzorgingsproducten die je van alles beloven, logisch dat je waarschijnlijk een flinke verzameling aan crèmes, serums en maskertjes in je badkamerkastje hebt staan. Máár... als je steeds wisselt van huidverzorgingsproducten omdat je iets nieuws wilt uitproberen, kan dit je huid juist irriteren in plaats van mooier maken. Het is belangrijk dat je je huid de tijd geeft om te wennen aan een product. Zeker ingrediënten als vitamine C, retinoïden en BHA- en AHA-zuren hebben tijd nodig om effectief te zijn.

De oplossing

Probeer een nieuw product gemiddeld zo’n twee maanden uit. Er is overigens ook een kans dat je huid in de eerste weken juist onrustiger wordt. Dit is niet gek en hoort erbij, even volhouden dus. Gemiddeld duurt het zo’n zes tot acht weken voor huidverzorging zichtbaar effectief is. Nog een laatste tip: smeer niet direct met diverse nieuwe producten, zoals een nieuw serum én een nieuwe dagcrème, maar bouw deze producten één voor één op. Zo kun je echt zien wat je huid nu helpt en wat niet.

Beauty
  • Grazia (Babette Dessing)
  • Adobe Stock