Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe je je badkamer kunt restylen

Een aantal handige tips. 

badkamer

Wil je voor het restylen van je badkamer inspiratie opdoen? Dan zit je hier goed. Wij zetten op een rijtje waar je op moet letten als jij je badkamer op een stijlvolle, eigentijdse manier wilt restylen.

De laatste trends 

Op het gebied van badkamerinrichting zijn er verschillende trend. Zowel minimalistisch, Scandinavisch als industrieel ingerichte badkamers kom je vaak tegen. Als je een van deze trends wilt volgen, zijn er genoeg opties. Tegelijkertijd is het wel zo dat er al genoeg badkamers zijn die volgens de regels van een specifieke trendy interieurstijl zijn ingericht. Wat je daarom steeds vaker ziet, is dat elementen van verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een wastafelmeubel krijgen met aan de ene kant minimalistisch kleurgebruik en aan de andere kant een industriële afwerking.

Een wasbak van natuursteen 

Zonder een goed wastafelmeubel is je badkamer niet compleet. Als je voor perfectie gaat tenminste. Wat bepaalt de kwaliteit van een wastafelmeubel? Wij raden je aan om in ieder geval naar het materiaalgebruik te kijken. Een wastafelmeubel met een wasbak van natuursteen is een goed voorbeeld van geslaagd materiaalgebruik. Natuursteen steekt mooi af tegen het hout van de kast. Of heb je liever een kast gemaakt van aluminium? Dat kan ook heel goed werken, vooral als je een industrieel tintje aan je badkamer wilt geven.

Sfeerverlichting 

Een vrij simpele manier om je badkamer te upgraden – zonder dat je bijvoorbeeld helemaal de tegels hoeft te vervangen – is door een wastafelmeubel met verlichting te kiezen. En dan hebben we het niet over die eenvoudige ledstrips, maar luxe, ingebouwde verlichting. Als je dit soort moderne verlichting combineert met tijdloos materiaal zoals natuursteen, zul je echt indruk maken met je badkamer. Mensen zullen zich afvragen waarom jouw badkamer zowel een eigentijdse als klassieke uitstraling heeft.

Bekijk de opties 

Wat de juiste keuze is, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur. Of je nu een unieke sfeer wilt creëren in je badkamer met behulp van ingebouwde ledverlichting of gewoon behoefte hebt aan een simpel meubel van hoogwaardig materiaal, zorg er in ieder geval voor dat je de diverse opties vergelijkt. Er is echt een ruim aanbod wastafelmeubels zijn er in alle soorten en maten. Neem hier lekker de tijd voor en vind iets wat helemaal bij je past.