Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's dit weekend

Je hoeft je niet te vervelen dit weekend! 

weekend

Het weekend staat weer voor de deur! Heb jij nog geen plannen? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s dit weekend. Komen ze:

Dineren bij ML in Haarlem

Restaurant ML is een begrip in Nederland. Mocht je het nog niet kennen: het Haarlemse restaurant wordt gerund door Mark en Liane Gratama en bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis. Het restaurant is zowel binnen als buiten voorzien van een prachtig interieur. Bovendien heeft Restaurant ML sinds 2010 een Michelinster. Het eten is hier dus buitengewoon lekker! De chefs bereiden met passie en liefde een culinair vier- tot achtgangenmenu. Met respect voor de rijke Franse keuken en geïnspireerd door uitdagende technieken uit de hedendaagse, internationale keuken, met name de Aziatische. De menu’s zijn licht met veel groentebereidingen en er is een volledig vegetarische optie van vijf tot acht gangen. De menu’s wisselen naar de creatieve ingevingen van de chef, maar er zijn een aantal gerechten die in verschillende vormen vaak terugkomen. Zoals de coquille met steak tartare, hollandaisesaus en granité van Amsterdamse uitjes. Yumm!

Waar?
Restaurant ML | Klokhuisplein 5, Haarlem

Try-it-yourself op de Veluwezoom

Outdoor lovers, opgelet! Deze zaterdag organiseert het minimalistische schoenenmerk Wildling in samenwerking met Natuurmonumenten een heuse TIY. Een try-it-yourself wandeling op de Veluwezoom. De schoenen van Wildling geven met hun ultradunne zool het gevoel van lopen op blote voeten, inclusief de bijkomende gezondheidsvoordelen, en bieden tegelijkertijd ook de nodige bescherming. Deze schoenen – gemaakt van duurzaam materiaal – bieden je dus alle voordelen, maar niet de nadelen van steentjes en takjes in je schoen. Daarnaast zijn de zooltjes zo dun dat je de schoenen makkelijk kunt opvouwen en meenemen op vakantie.

Om de lente en hun bijbehorende nieuwe collectie te vieren nodigt het schoenenmerk iedereen uit om de natuur in te gaan en zelf het blote-voeten-gevoel te ervaren. Tijdens deze wandeling kun je de schoenen testen en dus de effecten van wandelen op blote voeten ervaren. Enne, dat is helemaal gratis!

Wanneer?
Zaterdag 25 mei | 10.00 - 14.00 uur

Waar?
Nationaal Park Veluwezoom | Heuvenseweg 5A, Rheden

Shoppen bij Michael Kors in Roosendaal

Bij Designer Outlet Roosendaal vind je tal van premium modemerken, waar je met flinke korting de mooiste items kunt scoren. Sinds kort is er een gloednieuw merk aan het aanbod toegevoegd, namelijk het wereldberoemde modehuis Michael Kors! Het is de enige Michael Kors-winkel in de regio Brabant, dus een fijne toevoeging aan het outlet shoppingcenter. Met een oppervlakte van maar liefst 195m2 zal de nieuwe Michael Kors-winkel in Designer Outlet Roosendaal een uitgebreide selectie bieden van damesmode, schoenen en accessoires, waardoor shoppers de kans krijgen om de onmiskenbare glamour van het merk te ervaren tegen aantrekkelijke prijzen.

Waar?
Designer Outlet Roosendaal | Rosada 70, Roosendaal

Doe mee aan de Soda x Breitling Endurance Challenge

Zin in een sportieve activiteit? Dan moet je aanstaande zaterdag in Amsterdam zijn. Radmilo Soda, bekend van Expeditie Robinson en eigenaar van Soda Gym, organiseert namelijk samen met het Zwitserse horlogemerk Breitling de eerste editie van de Soda x Breitling Endurance Challenge. Deze challenge bestaat uit een serie runs, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om elke keer een paar kilometer extra te rennen. Elke run komt er 2,5 kilometer bij, waardoor je bij de laatste run op 1 juni op 10 kilometer zit. De eerste twee runs zijn al geweest, maar je kunt nog aansluiten bij de laatste twee. Aanstaande zaterdag moet je dan 7,5 kilometer hardlopen en een week later 10 kilometer. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis!

Wanneer?
Zaterdag 25 mei | 7,5 kilometer
Zaterdag 1 juni | 10 kilometer
Beide dagen om 10.00 uur verzamelen

Waar?
Breitling Boutique | Pieter Cornelisz Hooftstraat 130, Amsterdam.

Kijktips

Geen zin om erop uit te gaan? No worries. We hebben natuurlijk ook weer een aantal fijne kijktips voor je in petto. Zo is deze week de Amerikaanse versie van The Golden Bachelor verschenen op Videoland. Onlangs werd aangekondigd dat deze show ook naar Nederland komt, maar tot het zover is, kun je je dus eerst vermaken met deze afleveringen.

Ga je liever voor een gezonde dosis aristocratendrama? Dan zit je goed met de speelfilm Tulip Fever, die zaterdag verschijnt op Netflix. Voor een flinke dosis avontuur kun je nu al terecht bij Netflix, waar de film Atlas is daar te zien met een hoofdrol voor niemand minder dan Jennifer Lopez. Meer trek in een muzikaal feestje? Op HBO Max is vanaf zaterdag de Gaga Chromatica Ball te zien, een concertopname van Lady Gaga’s concert in het Dodger Stadium.

Fijn weekend!

Lifestyle
  • NL Beeld