Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze lifehack heb je nooit meer last van traanogen

Ideaal!

Young woman rubs her eyes after using glasses. Eye pain or fatigue concept.

Wie weleens hooikoorts heeft zal dit vast en zeker herkennen, maar ook als je geen hooikoorts-patiënt bent heb je dit vast eens gehad: traanogen. Jep, mega vervelend. Vooral wanneer je net je make-up hebt gedaan... Gelukkig bestaat er een handige hack waarmee je traanogen kunt voorkomen.

Traanogen

Je stapt op de fiets en merkt na een paar minuutjes dat je ogen ineens beginnen te tranen. Daar gaat je perfecte eyeliner wing! Je kunt proberen om je natte ogen wat droog te deppen met je vingers, maar vaak wordt je make-up look daar niet echt beter van. TikTok to the rescue!

Vaseline smeren

Op TikTok gaat nu namelijk een mega handige hack viraal en we vragen ons af waarom we hier niet eerder achter zijn gekomen. Als je namelijk een beetje vaseline smeert aan de binnenste en buitenste hoek van je oog, zou dit ervoor moeten zorgen dat je geen traanogen meer krijgt. Wait, what? TikTokkers zijn in ieder geval lyrisch over de hack. "Waarom wist ik dit niet?" en "Omg, zo kom ik nooit meer huilend aan op school", reageren mensen in de comments.

@ayaatmishaal♬ original sound - 🎧

Nadelen van de hack

Toch zijn er ook een aantal mensen kritisch in de reacties. Sommigen zeggen namelijk dat je gerstekorrels kunt krijgen als je vaseline onder je ogen smeert. "Doe dit niet, je krijgt gerstekorrels!", reageert iemand. Een andere gebruiker reageert daar weer op dat je alleen gerstekorrels krijgt als je heel veel vaseline smeert. Smeren met mate dan maar?

Anderen zeggen dat je ogen niet voor niets tranen en dat de tranen er zijn om vuiltjes uit je ogen weg te spoelen. Hmmm...

Bron: Beautify | Beeld: TikTok, Adobe Stock