Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Mijn man wil ineens kinderen terwijl we geen kinderwens hadden'

'Moet ik het voor lief nemen of eindigt dit in een scheiding?'

Zo'n tien jaar geleden kregen Emily* en Siebren op de middelbare school een relatie. Inmiddels is het koppel vier jaar geleden getrouwd. Hun huwelijk ging goed, totdat Siebren ineens aangaf kinderen te willen terwijl het koppel vanaf het begin af aan had afgesproken geen kinderen te willen. Emily deelt haar verhaal op het platform Reddit en vraagt om advies.

Geen kinderwens

Toen de twee een relatie kregen heeft Emily duidelijk gemaakt dat ze geen kinderen wil. Toen niet, nu niet en in de toekomst ook niet. Haar man was het hier destijds mee eens en gaf aan ook geen kinderen te willen. Nooit was dit een probleem, tot een aantal weken terug.

Oppassen op nichtjes

"Vier weken geleden beviel mijn zus van mijn neefje. Ze had al twee dochtertjes, van vier en zes", vertelt Emily. Omdat haar zus net bevallen was, stelde Emily voor dat haar twee nichtjes een aantal dagen bij haar en Siebren konden verblijven. Zo kon haar zus met haar man even in alle rust wennen aan het nieuwe leven met een derde kindje.

"Toen mijn nichtjes bij ons thuis verbleven, maakte mijn man af en toe opmerkingen zoals 'je bent net hun moeder' of 'je zou een goede moeder zijn'. Ik deed er lacherig over omdat ik dacht dat het een grapje was", aldus Emily. Nadat haar nichtjes weg waren, merkte ze dat Siebren deze opmerkingen bleef maken.

Twijfels

"Ik besloot om aan hem te vragen waarom hij deze opmerkingen maakte. Hij vertelde dat zijn gedachte over ouderschap veranderde door mij te zien met kinderen." Emily geeft aan dat ze geen kinderen wil en volgens haar man was dit egoïstisch van haar. "Hij zei dat het hebben van een kind niet mijn dood zal zijn." Deze opmerking shockeerde Emily. "Ik begin te twijfelen aan ons huwelijk. Moet ik het gewoon voor lief nemen en een kind krijgen, of leidt dit tot een scheiding?", eindigt Emily haar verhaal.

Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA-Lorem-Ipsum

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock