Derde zwangerschap Bibi Breijman kwam als cadeautje

'Ik had me er niet op voorbereid'

In december lieten Bibi Breijman en Waylon weten dat ze samen hun derde kindje verwachten. Na tweemaal een zware zwangerschap van hun kindjes Teddy en Chester, was een derde kindje nog niet gepland. “De derde kwam als een cadeautje, dus daar heb ik me niet op voorbereid”, vertelt Bibi in &C Oh Baby.

Zwangerschapsziekte

De zwangerschappen waren voor Bibi geen pretje. Vanwege de zwangerschapsziekte HG is de zangeres ontzettend ziek geweest. Tijdens de zwangerschappen had ze last van extreme misselijkheid, en waren er dagen dat ze zelfs afhankelijk was van sondevoeding. De ziekte speelde op tijdens alle drie de zwangerschappen, maar deze derde keer ervaart ze als de meest heftige. “Er zaten dagen tussen dat ik alleen maar aan de sondevoeding met mijn ogen dicht op bed kon liggen. Ik kon geen prikkel verdragen, alles was een trigger tot overgeven.” Na maar liefst zes ziekenhuisopnames voelt ze zich inmiddels gelukkig een stuk beter. “Ik kan mijn dag weer doorkomen, dus ik geniet heel erg van ieder moment dat het beter gaat”, aldus de zangeres.

Derde kindje

Na haar eerste zwangerschap van dochtertje Teddy was Bibi angstig om aan een tweede kindje te beginnen. De zwangerschapsziekte won het toch niet van de wens om het gezin uit te breiden, en na een aantal jaren kwam zoontje Chester ter wereld. De derde zwangerschap kwam als verrassing, maar voelt toch als een cadeautje.

De ziekte heeft ook absoluut effect op het gezin. Voor de kinderen was het niet altijd gemakkelijk om hun moeder zo te zien. Zo kon Bibi soms zelfs geuren niet verdragen, waardoor het moeilijk was haar kinderen om zich heen te hebben. “Vanuit de natuur gezien is het heel raar dat je je kinderen bijna niet kan verdragen. Daar had ik het echt moeilijk mee.” Vooral voor oudste dochter Teddy was het zwaar, omdat ze niet wist hoe met de situatie om te gaan. “Ze begreep wat er met mij aan de hand was, maar niet wat het mentaal met haar deed. Ze begreep gewoon niet zo goed waar het vandaan kwam. We hebben er toen samen over gepraat en het bleek dat ze mij heel erg miste”, aldus Bibi. Nu de laatste maanden van haar zwangerschap zijn ingegaan, wil de zangers zoveel mogelijk genieten van de momenten waarop ze zich goed voelt.

Bewustwording

Bibi vindt het belangrijk om haar verhaal te delen. Met haar ervaring met HG hoopt ze bewustwording te creëren voor de nare ziekte. Er is helaas nog maar weinig bekend over de ziekte, terwijl het grote gevolgen kan hebben voor vrouwen en hun zwangerschap. “Ik heb zelfs verhalen gehoord van vrouwen die hun zwangerschap noodgedwongen moesten afbreken of hun tanden waren verloren. Daarom vind ik het zo belangrijk om er open over te zijn, om bewust wording te creëren”, aldus de zangeres.

Bron: RTL Boulevard, &C | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws