Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Surprise: Taylor Swift brengt extra nummers uit op nieuw album

Het album werd het meest opgeslagen album op Spotify voorafgaand aan de releasedatum.

Goed nieuws voor fans van Taylor Swift. De zangeres heeft namelijk maar liefst vijftien extra nummers uitgebracht op haar nieuwe album The Tortured Poets Department. Het nieuwe album is vanaf déze vrijdagochtend te beluisteren.

Dubbel album

Op Instagram laat Taylor Swift het verassende nieuws weten. Ze schrijft: "Het is een twee uur 's nachts verassing: The Tortured Poets Department is een geheim dubbel album.✌️ Ik heb zoveel gedichten geschreven in de afgelopen twee jaar en wil ze graag allemaal delen met jullie, daarom is hier het tweede deel van TTPD: The Anthology. 15 extra nummers. En nu is het verhaal niet meer van mij... maar van jou.🤍"

Ook laat Taylor deze ochtend op Instagram weten dat ze met de nummers op haar album niemand wil 'wreken'. Taylor omschrijft haar nieuwe album als 'een bloemlezing van nieuwe werken die gebeurtenissen, meningen en gevoelens uit een vluchtig en fatalistisch moment weerspiegelen'.

Nieuw record

Nog voordat haar nieuwe album uitkwam, vestigde de zangeres al een record op haar naam. Het album is op Spotify voorafgaand aan de release namelijk al zó vaak opgeslagen dat ze geschiedenis schrijft. Spotify deelt: "Op 18 april 2024 werd Taylor Swifts album The Tortured Poets Department het vooraf meest opgeslagen album in de geschiedenis van Spotify."

Geïnspireerd door ex-partners

Taylor staat bekend om nummers te schrijven over haar ex-partners. Ook bij dit album speculeren veel fans dat een aantal nummers over haar oude relaties gaan. Op sociale media laat een deel van deze fans weten ervan overtuigd te zijn dat een aantal liedjes over Matty Healy gaan. De zanger van de band The 1975 zou naar verluidt een tijd met Taylor hebben gedeeld. Een aantal andere nummers zouden geïnspireerd zijn op een ex waarmee ze zes jaar een relatie had, namelijk Joe Alwyn.

We can't wait! Wij gaan direct het album beluisteren en zetten hem op repeat.

Bron: Instagram @taylorswift, RTL | Beeld: NL Beeld