Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lotte van Leeuwen: 'Ik probeer mijn tegenslagen altijd als leermomenten te zien'

Lotte van Leeuwen geeft update over haar gezondheid

Ze trainde maanden voor de Marathon van Parijs, maar toen het zover was kon Lotte van Leeuwen de marathon niet uitlopen. Door steken in haar borst moest ze tijdens de marathon stoppen. Nu, zo'n anderhalve week later, deelt Lotte op Instagram hoe het met haar gaat.

Pijn in de borst

Toen Lotte de marathon aan het lopen was, kreeg ze na negen kilometer flinke pijn in haar borst. Ze probeerde eerst verder te gaan, maar de pijn bleef aanhouden en werd zelfs erger. Na zo'n 32 kilometer rennen besloot ze te stoppen en ging ze direct door naar de spoedeisende hulp.

Gezondheidsupdate

Ook toen ze eenmaal weer terug was in Nederland, werd ze goed onderzocht. Vorige week deelde Lotte nog dat er gelukkig niets met haar hart aan de hand was. Wat er wel aan de hand was, bleef een grote vraag. In een Instagram Q&A geeft Lotte een nieuwe update over haar gezondheid.

Een van haar volgers vraagt hoe het nu met Lotte gaat. Lotte geeft aan dat het al een stuk beter gaat, maar dat ze nog een aantal onderzoeken heeft. "Ik ben blij om te delen dat ik me écht beter voel. Hierdoor kan ik weer beginnen met hardlopen, maar moet ik dit wel rustig opbouwen en goed naar mijn lichaam luisteren", aldus Lotte.

Tegenslagen

Wanneer een volger aan haar vraagt hoe ze mentaal met de tegenslag is omgegaan, laat Lotte weten dat ze er heel verdrietig om is geweest. "Nadat ik de tijd had genomen om dit te verwerken, probeerde ik te kijken naar wat ik er van kon opsteken of welke bepaalde inzichten deze gebeurtenis mij heeft gegeven. En vanuit daar probeer ik mijn knop om te zetten en continu positief te blijven, weer een nieuw doel voor mezelf te stellen en hierop te focussen." Lotte sluit haar verhaal af met: "Ik probeer mijn tegenslagen altijd als een leermoment te zien en niet te lang in een negatieve gebeurtenis te blijven hangen." You go girl!

Duidelijkheid

Wat er nou met Lotte aan de hand was, weet ze zelf ook nog niet. "De artsen dachten dat mijn rib gekneusd was. Dit kunnen ze alleen niet met zekerheid zeggen", schrijft Lotte. Het syndroom van Tietze is ook genoemd, maar dit kunnen ze moeilijk diagnosticeren. "Binnenkort moet ik bloedprikken, dus hopelijk geeft dat meer informatie", laat Lotte weten.

Wij hopen voor Lotte dat ze zich gauw weer helemaal de oude voelt en er snel duidelijkheid komt over haar gezondheid. Beterschap Lotte!

Bron: Instagram @lottleeuw | Beeld: NL Beeld