Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo maak je je tuin sfeervol voor heerlijke zomeravonden

Met de juiste decoratie maak je een heerlijk toevluchtsoord van je tuin

Met de zomer in het vooruitzicht kunnen we niet wachten om weer volop te genieten van die lange, warme avonden in de tuin. Maar hoe creëer je een sfeervolle buitenruimte die zomerklaar is om je vrienden en familie te ontvangen? Ontdek hier een paar eenvoudige tips om je tuin om te toveren tot een heerlijk toevluchtsoord voor de lange, zwoele zomeravonden!

 

Groen, groener, groenst

Een weelderige tuin is de perfecte achtergrond voor zomerse avonden. Zorg ervoor dat je planten en bloemen goed verzorgd zijn en voeg wat extra groen toe door middel van potten en plantenbakken. Hang wat kleurrijke bloempotten aan de schutting of creëer een verticale tuin voor een speelse touch. Extra chic en sfeervol zijn bloempotten met verlichting erin. Die zijn mooi in de middag én in de avond.

Creëer knusse hoekjes

Maak verschillende knusse hoekjes in je tuin waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Denk aan een comfortabele loungeset onder een pergola, een hangmat tussen twee bomen of een gezellige zithoek met kussens en plaids. Voeg wat sfeer toe met decoratieve kussens, lantaarns en kaarsen.

Sfeervolle verlichting

Niets brengt meer sfeer in je tuin dan de juiste verlichting. Overdag kunnen zonnewandlampen en grondspots je tuin accentueren, terwijl 's avonds stringlights, lantaarns en kaarsen zorgen voor een warme en uitnodigende ambiance. Steekspots gericht op je tuinboompje of mooie (led) inbouwspotjes in de dakrand van je tuinhuisje zijn ook een leuk idee.

Voeg wat water toe

Een waterpartij zoals een fontein, vijver of zelfs een kleine waterval kan een rustgevend element toevoegen aan je tuin. Het geluid van kabbelend water heeft een kalmerend effect en draagt bij aan de ontspannen sfeer. Voeg wat waterplanten toe voor een natuurlijke uitstraling.

Maak het persoonlijk

Geef je tuin een persoonlijk tintje door middel van decoratie en accessoires die bij jouw stijl passen. Hang bijvoorbeeld een slinger met foto's op of plaats een beeldje of kunstwerkje in een hoekje. Voeg ook wat persoonlijke touch toe aan je buitenruimte met zelfgemaakte kunstwerken of handgemaakte decoraties.

Met deze eenvoudige tips kun je je tuin omtoveren tot een sfeervolle en zomerklaar paradijsje waar je kunt genieten van lange, heerlijke avonden met vrienden en familie. Of je nu gaat voor een weelderige groene oase, knusse hoekjes om te ontspannen, sfeervolle verlichting of persoonlijke accenten, met een beetje creativiteit en inzet wordt jouw tuin dé plek om de zomer door te brengen. Dus haal die tuinstoelen tevoorschijn, steek de barbecue aan en geniet van de magie van zwoele zomeravonden in je eigen achtertuin! 

Bron: Lampdirect | Beeld: Lampdirect