Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maak je tuin het hele jaar gezellig met lichtsnoeren 

Cozy!

Romantic dinner with friends

Er zijn tal van manieren om je tuin gezelliger te maken en het gebruik van lichtsnoeren is er zeker één van. Lichtsnoeren veranderen de sfeer van je buitenruimte drastisch, waardoor deze warmer en meer uitnodigend wordt. Of je nu kiest voor prikkabel lichtsnoeren met gezellige bollampjes of lichtsnoeren om in bomen op te hangen; het resultaat is altijd een sfeervolle, gastvrije tuin met nét dat beetje subtiele ‘bling-bling’ dat het zo mooi maakt. Wil jij volop van je tuin genieten, zowel tijdens donkere winterse dagen als warme zomeravonden? In deze inspiratieblog vertellen we je waar je op moet letten en wat de belangrijkste factoren zijn om rekening mee te houden bij het kiezen van je type lichtsnoer. 

 

Dit zijn de verschillende soorten lichtsnoeren 

Prikkabel lichtsnoeren met gezellige bollampjes 

Prikkabel lichtsnoeren met gezellige bollampjes zijn een klassieke keuze voor tuinverlichting. De sfeervolle gloed van deze lichtsnoeren is perfect om een gezellige en nostalgische sfeer te creëren. Het is de perfecte aanvulling voor tuinfeesten, barbecues, of gewoon voor een ontspannen avond in de tuin. Naast het feit dat ze er goed uitzien, zijn deze lichtsnoeren ook duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden door het jaar heen. Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare en sfeervolle optie, dan is het lichtsnoer dat je hier vindt zeker het overwegen waard.  

Lichtsnoeren om in bomen op te hangen 

Lichtsnoeren om in bomen op te hangen, zijn een andere geweldige optie om je tuin een magische uitstraling te geven. Of je nu een grote eik of een kleine appelboom hebt; deze lichtsnoeren zijn een fantastische manier om de natuurlijke schoonheid van je tuin te accentueren, vooral na zonsondergang. Je kunt ze ook gebruiken om paden te markeren of specifieke gebieden in je tuin te accentueren. Net als prikkabel lichtsnoeren zijn ze meestal weerbestendig en ontworpen om het hele jaar door buiten te blijven, wat ze een praktische en pittoreske keuze maakt voor elke tuin. Als je dus een romantische en sfeervolle tuin wilt creëren, dan zijn lichtsnoeren om in bomen op te hangen zeker iets voor jou.  

Let op de deze factoren om het perfecte lichtsnoer te vinden 

Stevig en van professionele kwaliteit 

Bij het zoeken naar het perfecte lichtsnoer voor je tuin, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Je wilt een lichtsnoer dat stevig, betrouwbaar en weersbestendig is. Kies voor lichtsnoeren die gemaakt zijn van duurzame materialen en die zijn gemaakt om lang mee te gaan. Snoeren van professionele kwaliteit zijn over het algemeen beter bestand tegen weersinvloeden en hebben ook het voordeel dat ze vaak meer helderdere en consistente verlichting bieden. Verder is investeren in een lichtsnoer van hoge kwaliteit op de lange termijn voordeliger, omdat ze langer meegaan, minder onderhoud vereisen en een stuk veiliger zijn. 

LED lampjes die een hoge lichtopbrengst hebben 

Het is ook essentieel om aandacht te besteden aan de lichtopbrengst van de LED-lampjes in je lichtsnoer. Hoe hoger de lichtopbrengst, hoe helderder de verlichting. Lampjes met een hoge lichtopbrengst zijn ideaal voor grotere tuinen of voor het verlichten van specifieke gebieden, zoals veranda’s. Bovendien zijn LED-lampjes energiezuinig en duurzaam, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor milieubewuste tuiniers. Vergeet niet dat een goede balans tussen de lichtopbrengst en de warmte die de lampjes produceren essentieel is om een aangename en gezellige sfeer in je tuin te creëren. 

Op maat koppelbaar 

Voor maximale flexibiliteit en aanpassingsvermogen, is het kiezen van lichtsnoeren die op maat koppelbaar zijn een slimme zet. Op maat koppelbare lichtsnoeren stellen je in staat om de lengte en de indeling van je lichtsnoer aan te passen aan de specifieke behoeften en de lay-out van je tuin. Je koppelt meerdere lichtsnoeren aan elkaar om grotere gebieden te dekken, of gebruikt kortere snoeren om kleinere en intieme ruimtes te verlichten. Het belangrijkste is dat op maat koppelbare lichtsnoeren je de mogelijkheid geven om te experimenteren en creatief te zijn met je buitenverlichting, waardoor je tuin echt uniek en persoonlijk wordt. 

Maar 1 stekker nodig 

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het kiezen van een lichtsnoer is het aantal stekkers dat nodig is. Gebruik je meerdere, losse snoeren, dan heb je al snel te veel draden en stekkers rondhangen, wat niet alleen onhandig is, maar ook een veiligheidsrisico vormt. Met koppelbare lichtsnoeren voorkom je dat probleem. Deze lichtsnoeren werken met één stekker, zijn gemakkelijker te installeren en te onderhouden. Zo kun jij zorgeloos genieten van de gezelligheid van je prachtig verlichte tuin. 

Al met al zijn lichtsnoeren een perfecte manier om je tuin op te fleuren en gezelliger te maken. Hopelijk heeft deze gids je geholpen bij het vinden van het perfecte lichtsnoer voor jouw tuin.  

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met lichtsnoerbuiten.com 

Lifestyle
  • Cropped shot of four handsome friends having dinner in the backyard