Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de mooiste jassentrends voor de lente

Voor welk trendy jack ga jij?

Het mag er buiten misschien nog niet altijd zo uitzien, maar de lente is toch echt in aantocht! Met dat in ons achterhoofd duiken we graag in de trends voor het voorjaar. Zo zien we romantische veren, en zet de sporty chic trend ook nog eventjes door. Opvallend genoeg zien we veel kortere jasjes dit voorjaar. Zelfs de lange klassieke trenchcoat krijgt een nieuwe uitstraling, namelijk lekker kort!

Trenchcoats

Dit juweeltje will never go out of style. De vrouwelijke jassen zien we elk voor- en najaar weer voorbijkomen. Het tijdloze kledingstuk is de investering waard omdat je er echt jaren plezier van kunt hebben, ook komende lente weer. Als je fan bent van de echt klassieke look is beige of donkerblauw de geschikte kleur voor jou. Maar in principe is de trenchcoat in elke kleur een waardevolle toevoeging aan je garderobe. Ondanks dat de lange variant altijd in de mode zal zijn, zien we dit voorjaar ook korte modelletjes.

Boxy jack

Korte, rechte jasjes met een polokraagje. Vinden we prachtig! Bij een boxy jack hebben we het vooral over deze unieke fit, maar je kunt je qua stoffen helemaal uitleven. Ga bijvoorbeeld voor materiaal als tweed of leer die helemaal on trend zijn nu. Ook qua prints is er vast iets dat bij je past. Bijvoorbeeld panterprint, dat is namelijk nog steeds helemaal hot komend voorjaar!

Leren bomberjacks

Bomberjacks zien we al seizoenenlang in het straatbeeld, van mooie basic zwarte tot kleurrijke vintage varsity jackets. Maar, dit voorjaar gaan we ze vooral zien van leer! Stoere, ruime bombers die je voor een extra oversized look ook gewoon op de mannenafdeling kunt scoren. Perfect voor de wat frisse lentedagen.

Blazers

Elke outfit wordt beter wanneer je er een blazer bij aantrekt. Over een dikke trui, een crop top: je kunt er echt alle kanten mee uit. Deze klassieker zagen we de laatste tijd vooral oversized, maar nu gaat het silhouet veranderen naar uitgesproken eyecatchers. Getailleerd, ultra kort of asymmetrisch, dit voorjaar kunnen we alle kanten op met excentrieke blazers.

Nu we deze trends op een rijtje hebben gezet kunnen we al helemaal niet wachten tot de temperaturen eindelijk gaan stijgen. Wat ons betreft is het de hoogste tijd om ons in de nieuwste trends te hullen en van het zonnetje te gaan genieten. Weergoden, doe ons een plezier!

Bron: Instagram, NSMBL, Cosmopolitan | Beeld: Instagram, NL Beeld