Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miljuschka Witzenhausen over verbroken relatie met vader: 'Heb al heel lang geen contact meer met hem'

'Ik ben niet het type dat blijft hangen in het verleden en ik probeer gewoon door te gaan'

miljuschka witzenhausen band vader

Miljuschka Witzenhausen kennen we natuurlijk allemaal als een bekende tv-chef. Maar daarnaast heeft haar familie ook altijd – dan wel anoniem – in de schijnwerpers gestaan. De presentatrice sprak echter nooit over haar vader. Tot nu. Op haar TikTok-account deelde Miljuschka recent alles over de band met haar vader.

Geen contact meer

"Ik heb best wel een tijdje van hem mogen genieten", begint ze haar video. Vervolgens vertelt ze dat haar vader een kunstenaar is met een grote passie voor koken – just like her. "Ik heb alleen al heel lang geen contact meer met hem", vertelt ze dan. "Rond mijn twaalfde ging het zeg maar, mis."

"Als je als kind geen contact meer hebt met een van je ouders, dan is dat eigenlijk heel sneu. Je bestaat uit twee mensen. Twee soorten DNA. En die weerspiegeling moet je ook zien."

@miljuschka

Ik wil het ergens met jullie over hebben…

♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Impact

Miljuschka vindt het dan ook heel belangrijk dat je – in een tijd waarin veel ouders scheiden – probeert om een relatie met de andere ouder goed te houden. "Ik durf ook wel te zeggen dat het feit dat ik een vaderrol heb gemist in mijn leven – en mama echt: jij hebt zeker allebei de rollen zo goed mogelijk vervuld – dat doet wat met je zelfvertrouwen", geeft ze toe.

"Vooral omdat mijn vader er zelf eigenlijk voor koos. Ik denk dat het uiteindelijk veel met mijn zelfvertrouwen heeft gedaan. Veel met mijn relaties."

Het is oké

Maar wat is nou de reden dat Miljuschka de situatie met haar vader aankaart? Allereerst, omdat er recent een artikel over haar en haar vader naar buiten is gekomen. Maar dat is niet het enige. Zo kreeg ze namelijk ook de vraag wat ze zou doen wanneer haar vader zou te komen overlijden. "Daar heb ik best wel vaak al over na gedacht", vertelt ze dan. "Hoe dat (de relatie met haar vader, red.) allemaal is gelopen, dat is super persoonlijk. Maar I tried, en ik kan gewoon niet van hem krijgen wat ik nodig heb als kind. Dus voor mij houdt het daar op. Ik heb dus ook besloten dat het oké is zo. Het is wat het is. Ik ben niet het type dat blijft hangen in het verleden en ik probeer gewoon door te gaan."

Showbizz
  • RTL, TikTok
  • NL Beeld