Deze fashion-trends gaan we steeds minder zien dit jaar

Sommige items zijn nu eenmaal niet tijdloos.

Sommige kledingstukken zijn tijdloos en zullen we altijd kunnen dragen, maar er zijn ook items die alleen een bepaalde periode on trend zijn. En die verdwijnen op een gegeven moment langzaamaan naar de achtergrond. We zetten zes van die trends op een rij die we dit jaar steeds minder zullen zien.

1. Baggy jeans

De baggy jeans waren afgelopen jaar populairder dan ooit, maar dit jaar gaan we voor iets minder wijd. De relaxed fit blijft populair, maar nu in de vorm van een straight jeans.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asiyami Gold 🇳🇬 (@asiyami_gold)

2. Plooirokken

Ze waren even terug, de korte plooirokjes. Maar die trend was van korte duur, want we gaan alweer over naar langere rokken. En als het even kan van een doorschijnende stof, zoals veel op de S/S24 runways te zien was.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

3. Platform laarzen

Al jaren zijn de stoere platform boots niet meer weg te denken. Maar toch neemt deze trend langzaam maar zeker af. In plaats daarvan zijn ballerina’s en sneakers met een dunnere zool zoals de adidas Samba’s trending. Wil je toch de hoogte in? Kies dan in 2024 voor de stiletto hak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HANNA JOHANSSON (@haaannajohansson)

4. Denim maxi rok

De denim maxi rok maakte héél even een comeback, maar moet nu alweer plaatsmaken voor de volgende trend: de zogeheten kolomrok. Het liefst draag je deze nauwsluitende, enkellange rok in een glanzende stof.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VH. (@vivianhoorn)

5. Cropped truien

Zeg maar dag tegen de korte gebreide truien. In plaats daarvan bedekken we de buik weer en kiezen we voor knits en vestjes tot de heupen of zelfs over de billen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Fleur (@michellefleur)

6. Micro bags

De micro bag kan opgeborgen worden. In plaats daarvan gaan we de boho tas veel zien en het goede nieuws is: daar past veel meer in!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Modekenners voorspellen misschien wel dat bovenstaande trends dit jaar zullen verdwijnen, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij ze ook direct uit je kast hoeft te verbannen. Ben jij je wel fan van de cropped knit of baggy jeans? Gewoon lekker blijven dragen!

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws