Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeeh! Special Forces-staflid Erik Wegewijs komt met eigen boek

De finale van Special Forces VIPS is alweer een week geleden, maar we hoeven staflid Erik Wegewijs nog niet helemaal te missen. Op Instagram kondigt hij namelijk heel leuk nieuws aan: hij heeft een boek geschreven! In een video vertelt de voormalig commando uitgebreid waar het over gaat en wat we ervan kunnen verwachten.

Van Flevoland naar de commando's

"Hier kom ik vandaan. Dit is Flevoland", begint Erik de video op Instagram. Daarin zien we hem staan bij een uitgestrekt weiland. "En als je nou wil weten hoe het mij in Flevoland vroeger verging, hoe onuitstaanbaar ik was op school en hoe ik uiteindelijk besloot om puur op gevoel naar de commando's te gaan, dan heb ik iets leuks voor je", gaat hij verder. "Ik heb een boek geschreven", onthult het Special Forces VIPS-staflid.

"Het heet Met blote handen en je kunt het nu pre-orderen", deelt hij. Waar het boek over gaat? "Ik schrijf daar natuurlijk niet alleen over mijn jeugd, maar ook over mijn tijd bij de commando's. Waarom ik gelijkwaardigheid zo belangrijk vind, wat ik onder broederschap versta. Maar ik geef je ook een inkijkje in de wereld die Special Forces VIPS heet", legt Erik uit. "Hoe dat allemaal zo tot stand is gekomen en waarom ik eigenlijk sta waar ik nu sta en doe wat ik nu doe." Interesting! 

Niet van plan

"Ik was het niet van plan, maar dankzij Uitgeverij Prometheus 🙏🏼 toch overtuigd om het wel te doen", vertelt Erik in de caption bij de video. "Het schrijven van een boek. Maar wel op mijn manier. Zelf voelen, zelf taal maken, zelf schrijven", gaat hij verder. "Een combinatie van mijn rare levensloop, voor mij belangrijke waarden zoals gelijkwaardigheid, moed en broederschap en bijzondere nummers waarvan de tekst voor mij precies samenvat wat ik denk en voel. Uiteraard ook een inkijkje in de wereld van Special Forces VIPS en mijn nieuwe, meer zichtbare leven. Zelfs de niet lezers gaan dit leuk vinden 😉", benadrukt hij. Wij zijn heel benieuwd!

Gelijk besteld

Volgers van Erik kunnen niet wachten om het boek te lezen, zo blijkt uit de comments onder de video. "Tof! Gelijk besteld. Kan niet wachten", schrijft iemand. "Wat leuk! Gelijk besteld!😍" zegt een ander. "Ik lees nooit. Maar nu missch wel! Heel erg benieuwd!!🙌" reageert een derde. En: "Yess! Ik hoopte dit stiekem toch 🎉👏", geeft iemand toe.

Het boek 'Met blote handen' is nu te pre-orderen en verschijnt in september. 

Bron: Instagram @erikwegewijs | Beeld: Shotbysud