Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maria deelt nasleep Special Forces: 'Gekneusde ribben en ontstoken oog'

Wekenlang bracht ze dagelijks bezoekjes aan het ziekenhuis.

In Special Forces VIPS zagen we hoe verschillende BN'ers een loodzware training moesten doorstaan, en zowel mentaal als fysiek extreem werden uitgedaagd. Enne, dat ging behoorlijk ver: Maria Tailor hield aan haar deelname zelfs een heel aantal heftige verwondingen over! In een Q&A op Instagram vertelt ze alles over de impact die het programma op haar had.

Voorbereiding

Toen Maria zes weken van tevoren te horen kreeg dat ze aan het programma zou gaan meedoen, had ze eigenlijk nog geen idee wat haar te wachten stond. Toch deed ze haar best om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Ze vertelt: "Ik denk dat ik de eerste twee weken gewoon extra vaak heb getraind. En toen dacht ik ‘Okay, I need to level up.’"

Ze besloot een intensieve training te volgen onder leiding van twee professionele coaches, waaronder een oud-marinier. En dat was loodzwaar, maar ook heel bijzonder om mee te maken: "Ik was echt ergens voor aan het trainen, ik had een doel. En dat vond ik heel erg leuk."

Gekneusde ribben

Waar die training haar niet op voorbereidde? Alle verwondingen die ze tijdens het programma zou oplopen. Maria kwam onder meer thuis met gekneusde ribben, een ontsteking in haar teen én een zwaar ontstoken oog. Aii...

Die gekneusde ribben zijn volgens de realityster waarschijnlijk veroorzaakt door medekandidaat Merlijn: "Óf de eerste keer dat we gingen worstelen, óf de tweede keer toen ik die zak moest pakken bij een van de laatste afleveringen", vertelt ze. "Keihard kwam hij op mij terecht, dus ja, hij heeft mijn ribben gekneusd." Gelukkig neemt ze haar medekandidaat niks kwalijk. "Merlijn I love you!", besluit Maria lachend haar verhaal.

Ziekenhuis

Ook de ontstekingen in haar teen en oog waren absoluut geen pretje. Maria verloor een complete teennagel, en voor haar oog liep ze zelfs een hele tijd in het ziekenhuis. "Ik moest een hele week elke dag langskomen – of twee weken zelfs. Ik kreeg druppels en die moesten ieder uur erin. Een soort van antibiotica."

Even was er zelfs de angst dat ze blijvende schade aan haar oog zou overhouden. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen wel even dacht ‘Oke, Maria wat heb je nou weer gedaan?’", aldus de powervrouw. Gelukkig bleek dat uiteindelijk niet het geval te zijn en is haar oog inmiddels weer bijna helemaal hersteld. Thank god!

Bron: Instagram @mariatailor | Beeld: Shotbysud