Thijs Boermans blikt terug op Special Forces: ‘Hoe intens dit werkelijk was, had ik nooit kunnen bedenken’

'Maar het mooiste is dat je leert van jezelf. Je bereidheid om door te zetten, zelfs als je denkt dat je het niet meer aankunt'

Het Special Forces-avontuur van Thijs Boermans zit erop. De acteur heeft enorm hard gestreden en blikt op Instagram terug op de heftige, maar leerzame ervaring.

Ervaring

In Special Forces VIPS worden BN’ers mentaal en fysiek tot het uiterste gedreven, om te kijken wie er geschikt is voor het vak van Special Forces operator. Ook Thijs Boermans heeft aan den lijve ondervonden dat je echt niet zomaar een Special Forces operator wordt… “Waar begin je.. Dit was zo ontzettend zwaar, maar tegelijkertijd ongelofelijk mooi en leerzaam”, begint hij zijn post op Instagram.

“In de voorbereidende gesprekken vroeg de productie hoe ik om kon gaan met uitzichtloosheid. Daar had ik niet echt over nagedacht. Ik kon me enigszins voorstellen dat dagen eindeloos konden voelen, maar hoe intens dit werkelijk was, had ik nooit kunnen bedenken. Ik heb deurtjes geopend waarvan ik niet wist dat ik ze kon openen”, vervolgt Thijs zijn verhaal.

Tot het uiterste

De regie ligt volledig in de handen van de staf en daardoor wordt je tot het uiterste gedreven, legt Thijs uit. “Verdrinkingsdood, claustrofobie, gevechtsbereidheid, hoogtevrees… de uitdagingen lijken eindeloos. Het lopen in de hakken van je medebuddy’s met 25 kg op je rug in de snikhete Sahara werd zelfs op een gegeven moment meditatief. Mijn mantra was dan ook: ‘Productie heeft me een dag voor aanvang VERZEKERD dat ik niet dood kan gaan’, haha.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thijs Boermans (@thijsboermans)

Vertrouwen

Thijs schrijft dat je moet leren vertrouwen op je medebuddy’s en dat je moet werken in teamverband. “Maar het mooiste is dat je leert van jezelf. Je bereidheid om door te zetten, zelfs als je denkt dat je het niet meer aankunt”, stelt hij. “Het is een fantastische les om mee terug te nemen: controle verliezen om te groeien als mens. Want je wil niet stoppen! Als je hoofd nog door wil, maakt uiteindelijk je lichaam de keuze voor je. Zoals de medic tegen me zei: ‘Je bent 70% water, je hebt een verhoogde temperatuur & hartslag, wees realistisch.'”

Dat was maar goed ook, want Thijs legt uit dat hij geen vocht meer vast hield en niet meer de prestatie kon leveren die hij van zichzelf verwachtte. “Daarom koos ik ervoor om zelf in een ‘passieve’ opdracht de beslissing te nemen. En daarbij, met een volle onderbroek rondlopen is ook wel een goede graadmeter dat het mooi is geweest..😅” Tot slot bedankt Thijs de staf en de mededeelnemers. “Jullie zijn stuk voor stuk ware strijders! Love jullie.”

Bron: Instagram @thijsboermans | Beeld: Shotbysud

Laatste nieuws