Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Special Forces VIPS-staflid Erik Wegewijs blikt terug op finale

'Met 'de missie' als invalshoek bracht het ook de staf weer bij vlagen terug in the old days'

Afgelopen zondag was het tijd voor de spannende ontknoping van Special Forces VIPS. Vier kandidaten stonden aan de start van de finale, maar slechts één van hen behaalde de eindstreep. Op Instagram blikt staflid Erik Wegewijs nu terug op het vierde seizoen en spreekt hij de laatste vier kandidaten persoonlijk toe.

Vierde seizoen

Het vierde seizoen kwam afgelopen weekend tot een einde. Helaas moest Maria nét voor de start van de finale haar band inleveren, maar de staf sprak wel enorm veel waardering en respect naar haar uit. Merlijn en Ayoub kregen het voordeel van de twijfel, maar sneuvelden helaas toch nog voor de eindstreep. Demy mocht zonder twijfel beginnen aan het laatste deel, en dat bleek terecht. Hij haalde als enige de eindstreep en mag zichzelf de 'winnaar' noemen van dit seizoen!

"Met 'de missie' als invalshoek bracht het ook de staf weer bij vlagen terug in the old days”, zegt Erik op Instagram. "Eindeloos afzien, broederschap, moed tonen en het thuisfront. Respect voor alle kandidaten die überhaupt de stap hebben gezet om zich op te geven en kwetsbaar op te stellen terwijl iedereen het kan zien."

Persoonlijke woorden

Voor alle vier heeft Erik nog een paar mooie persoonlijke woorden. "Demy, in deze finale stond je wel in de basis en speelde je mee tot aan het einde. Onze laatste verplaatsing waarbij je heel even deel uitmaakte van ons team ga ik niet meer vergeten", zegt hij tegen de oud-voetballer. "Onthoud dat je het niet alleen hoeft te doen. Ze bestaan gewoon, mensen die je kunt vertrouwen, je willen helpen en dat ook daadwerkelijk kunnen. Samen is bovendien veel leuker dan alleen!"

"Merlijn, jij hebt ervoor gezorgd dat het publiek jou vanaf nu vooral zal zien als Merlijn Kamerling, authentiek en een uniek exemplaar. (...) Dit programma is een perfect startschot voor alle nieuwe dingen die je wilt doen."

Lijden in stilte

"Maria, lijden is stilte en jezelf weer oprapen na tegenslag is de story of your life en dat zag ik dagelijks. Je hebt iedereen inclusief de staf verbaasd en een andere kant van jezelf laten zien. Je gaf geen krimp, en liet zien hoe schakelen en een positieve mindset je kunnen helpen op de momenten waarop alles uitzichtloos lijkt", zegt hij onder meer tegen de housewife.

"Ayoub, facades en nepgedrag is aan jou allemaal niet besteed. Je leeft vanuit je hart en iedereen mag dat horen. Wat een bijzondere eigenschap is dat. Lekker zo blijven kerel. (...) Dank voor je ontwapenende eerlijkheid 'bro'", zegt Erik tot slot. Wat een prachtige woorden!

Bron: Instagram @erikwegewijs | Beeld: Shotbysud