Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hallo jeugdsentiment: K-otic kondigt reünietour aan

We moeten alleen nog wel héél even geduld hebben...

Back in the days was K-otic razend populair. De groep kwam samen door het talentenprogramma Starmaker, wat een kickstart van hun carrière betekende. In 2026 is dat precies 25 jaar geleden en dat is reden genoeg voor een heuse reünietour!

Weer op tour

Woensdag waren Rachel, Stefan, Anna, Bouchra, Sita en Bart te gast in de Barry Paf Show op 100% NL. Daar vertelde de groep dat ze in 2026 weer samenkomen voor een heuse reünietour met K-otic. "Ik denk dat 2026 een jaar is dat we even in de agenda moeten aanstippen", aldus Bart.

Ook Sita deelt op Instagram dat ze zin heeft in de reünie. "Wat een heerlijk weerzien met Barry Paf bij 100% NL!!! En het zaadje is geplant; we komen terug in 2026!!!" We can't wait! Helaas moeten we echter dus nog wel twee jaar geduld hebben...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SITA (@sitavermeulen)

K-otic

In 2001 werd K-otic gevormd door zes deelnemers van de talentenjacht Starmaker. De groep bleek een enorme succesformule en bestormde al snel de hitlijsten met nummers als Damn, I think I love you, I was made to love you, I can't explain en I really don't think so.

Even vergeten hoe dat ook alweer klonk? No worries, want bij 100% NL nam de groep meteen even de tijd om een van hun bekende videoclips te reproduceren:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 100% NL (@100pnl)

Uit elkaar en eerdere comeback

Helaas stopte K-otic nadat zangeres Sita bekendmaakte solo verder te gaan. In 2002 besloot de band daarom uit elkaar te gaan. 15 jaar later kwamen de leden ook al eens bij elkaar voor een reünieconcert. Er verscheen toen ook een zesdelige serie waarin de groep terugblikte op hun tijd bij Starmaker en hoe het destijds met ze ging.

En nu, 25 jaar later, komt K-otic dus weer bij elkaar voor een heuse tour. Wij kunnen niet wachten om onze jeugdhelden weer op het podium te zien stralen en tellen alvast af naar 2026!

Bron: NU.nl, Instagram @koticnl, @100pnl en @sitavermeulen | Beeld: Videostill YouTube Qmusic