Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze bloedstollende Netflix-docu houdt de gemoederen flink bezig

Oeh!

Ben jij fan van een beetje spanning en mysterie? Dan wil je de nieuwe Netflix-documentaire American Conspiracy: The Octopus Murders niet missen. Kijkers over de hele wereld zijn in de ban van het bizarre verhaal van onderzoeksjournalist Danny Casolaro: heeft hij - zoals algemeen gedacht - zelfmoord gepleegd, of werd hem zwijgen opgelegd omdat hij te veel wist?

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Complottheorie

De vierdelige serie American Conspiracy: The Octopus Murders onderzoekt het verhaal van Danny Casolaro, die in 1991 dood wordt aangetroffen in een hotelkamer in West Virginia. Zijn dood wordt officieel gezien als zelfmoord, maar daar zijn veel mensen het niet mee eens. Zij denken namelijk dat Casolaro te veel kennis had van allerlei overheidsgeheimen en samenzweringen, en dit met de dood moest bekopen.

Onderzoek

Enne, die conspiracy is nog helemaal niet zo ver gezocht. Casolaro werkte tijdens zijn leven namelijk aan een onderzoek naar een gigantisch politiek complot. Hij bouwde een groot netwerk aan kennis over geheime diensten, politiek, manipulatie en corruptie, en gaf dat netwerk de naam 'The Octopus'. 

Groot onderdeel van zijn netwerk is de bekende 'Inslaw-zaak', uit de jaren '80, waarbij het Amerikaanse ministerie van Justitie een bepaalde software zou hebben gestolen om in te zetten voor wereldwijde spionageactiviteiten. Vlak nadat Casolaro een van de key figures in deze zaak interviewde, kwam hij om het leven. Héél mysterieus...

Documentaire

Jaren later raakt journalist Chris Hansen geobsedeerd met de zaak, en hij besluit het werk van Casolaro voort te zetten. Hij onderzoekt de theorieën, duikt in de archieven, en werkt uiteindelijk mee aan deze fascinerende Netflix-documentaire.

Benieuwd naar de trailer? Je bekijkt hem hier:

Zit jij na het bekijken van de trailer al op het puntje van je stoel? Goed nieuws! Alle vier de afleveringen van American Conspiracy: The Octopus Murders zijn nu te zien op Netflix. Maarre, wees wel gewaarschuwd: volgens veel kijkers bezorgt de documentaire hen behoorlijk wat malende gedachten én slapeloze nachten...

Bron: Netflix, MovieMeter | Beeld: Netflix