Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Merlijn breekt in Special Forces na gesprek over overleden vader

'Ik heb wel de angst gehad om depressief te zijn', vertelt Merlijn.

Merlijn Kamerling kwam in Special Forces VIPS al eerder vlakbij zijn breekpunt, maar in de laatste aflevering is hij echt gebroken. Als de stafleden beginnen over zijn overleden vader, Antonie Kamerling, barst hij in tranen uit.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS. 

Bijna bij het breekpunt

Toen Merlijn tijdens een eerdere aflevering werd opgesloten in een ijzeren ton, kwam hij al gevaarlijk dichtbij zijn breekpunt. “Toen ik die ton in moest dacht ik echt dat het klaar was. Het lijkt op beeld misschien niet zo, maar ik vond het doodeng”, vertelde hij daarover. “Opgesloten zitten in een kleine afgesloten ruimte zonder enig idee wanneer ik er weer uit mocht. Machteloos, uitgedroogd, fysiek gezien op m’n slapst in tijden en constant in gevecht met mezelf om niet in paniek te raken en op te geven.”

Overleden vader

Wonder boven wonder wist Merlijn door te zetten en de zware proef te doorstaan. Als de stafleden in de nieuwste aflevering echter over zijn vader beginnen, breekt hij. "M'n vader overleed precies twee weken voor mijn verjaardag", blikt Merlijn terug op de zware periode waarin zijn vader zelfmoord pleegde. "Ik heb wel de angst gehad om depressief te zijn. Het is iets dat je vaak hoort, dat het wordt overgedragen, dat het genetisch is. Ik heb gelukkig dat gevoel niet. Wat ik vooral heel erg heb, is dat ik het heel treurig vind, dat die zo alleen is in z'n gedachtes en gevoelens."

De zoon van

Merlijn vertelt de stafleden dat hij meedoet met Special Forces VIPS omdat hij af wil van het feit dat hij vaak 'de zoon van' genoemd wordt. "Irritant dat je 'de zoon van' wordt genoemd", zegt de staf daarop. "Wat ik mooi zou vinden, is dat het zo ver zou komen dat mensen kunnen zeggen: dat is de vader van hem. In plaats van dat jij de zoon van iemand bent. Dat is mooi. Je bent net zo uniek als hij was, als ik. Als je dat durft te zeggen, dan word je echt trots, dan word je echt groot." Na die woorden barst Merlijn in tranen uit.

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Shotbysud