Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fae: 'Mijn beste vriendin gaat vreemd, moet ik het haar vriend zeggen?'

'Moet ik haar voor de bus gooien?'

Het zal je maar gebeuren: je beste vriendin biecht ineens op dat ze een affaire heeft. Het overkwam Fae* (28). Zij zit nu in een enorme tweestrijd: moet ze het vertellen aan de vriend van haar bestie of moet ze zich er niet mee bemoeien? Op Reddit vraagt de vrouw om advies.

Vreemdgaan

Fae begint haar verhaal: "Mijn beste vriendin Lola vertelde me dat ze gezoend heeft met iemand die ze kent van vroeger. Maar... ze heeft al twee jaar een relatie met haar vriend Quinten. Ze is laatst zelfs met Quinten naar het buitenland geweest om zijn familie te ontmoeten."

Eerst ging Fae er vanuit dat het een eenmalige fout was, maar nu heeft Lola gezegd dat ze de man volgend weekend weer gaat zien. "Ik zei nog dat ze dat niet moest doen," vertelt Fae, "maar zij zei dat het niet mijn zaak is, en dat ik gewoon een goede vriendin voor haar moet zijn. Wat dat ook mag betekenen. Maar ik vind vreemdgaan absoluut niet oké."

Vreemdgaan

Volgens Fae doet Lola er alles aan om haar gedrag goed te praten. Zo zou Quinten haar nooit affectie tonen, en bovendien zou hij zelfs wel eens gewelddadig tegen haar zijn. "Maar," zegt Fae, "ik was laatst nog met Lola en Quinten op een double date en toen deed hij ontzettend lief tegen haar. Hij had constant zijn arm om haar heen en ik zag gewoon in zijn ogen hoeveel hij van haar hield."

Wat het allemaal nog erger maakt? De dag nadat Lola bij die andere man bleef slapen, zei Quinten wel twee keer 'Ik hoop toch niet dat je bent vreemdgegaan gisteren'. Fae: "Hij zei het als een soort grapje, maar ik ben toch bang dat hij ergens iets vermoedt. En dan ben ik straks die 'slechte persoon' die ervan wist maar niks heeft gezegd. Dat wil ik gewoon niet."

Voor de bus gooien

Fae weet absoluut niet wat ze met deze situatie aan moet. "Ik weet dat haar vriend niet perfect is. Maar zelfs als hij echt agressief zou zijn, vind ik vreemdgaan nog niet de oplossing. Moet ik Lola nu voor de bus gooien en het aan Quinten vertellen, of moet ik het gewoon aan haar overlaten?"

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Available-Lychee4u. 

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock