Lies: ‘Mijn vriend zegt uit het niets dat hij een open relatie wil’

En dat terwijl hij er eerst fel op tegen was.

De 27-jarige Lies* is ruim twee jaar samen met haar 31-jarige vriend Jeroen. Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten was het dikke mik. Omdat ze gelijk wisten dat het goed zat, hebben ze onlangs samen een huis gekocht waar ze sinds vier maanden wonen. Voor Lies klopte het plaatje helemaal, totdat Jeroen uit het niets met een voor haar nogal vreemde wens kwam…

Perfecte plaatje

Naar eigen zeggen heeft Lies de perfecte relatie. “Alles aan onze relatie is geweldig, hij is liefdevol, medelevend, zorgzaam en gewoon een geweldig persoon”, begint ze haar verhaal. “Ik ben de laatste tijd super tevreden met onze relatie en ik sta nog steeds 100% achter de stap om te gaan samenwonen”, aldus Lies. Ook op seksueel vlak heeft ze niks te klagen. “We zijn beide nog nooit ontevreden geweest op dat gebied.”

Jaloezie

Het enige gespreksonderwerp dat ooit voor onenigheid zorgde binnen hun relatie, is het vorige seksleven van Lies. “Toen we net samen waren hadden we soms discussies waaruit simpel gezegd bleek dat hij jaloers was op het seksleven dat ik voor hem had”, vertelt Lies. “Hij kwam net uit een lange relatie voordat hij mij leerde kennen en heeft dus nooit een periode gehad waarin hij wild en roekeloos kon zijn op dat gebied.” Toch heeft Jeroen volgens Lies nooit aangegeven iets te missen binnen hun relatie. “We hebben juist uitgesproken hoe dankbaar we zijn dat we elkaar hebben gevonden.”

Open relatie

“In het verleden hebben we wel eens korte gesprekken gehad over open relaties”, vervolgt Lies haar verhaal. Toch kwamen Lies en Jeroen tijdens deze gesprekken steeds tot de conclusie dat een open relatie niets voor hun was. “Vooral Jeroen vond het absoluut geen fijn idee dat ik met andere mannen zou gaan en gaf aan dat hij waarschijnlijk te jaloers zou worden.” Daarom was de verbazing bij Lies des te groter toen haar vriend het onderwerp een paar dagen geleden weer ter sprake bracht.

“Ineens probeerde hij mij, totaal uit het niets, te overtuigen om onze relatie te openen. Hij gaf aan genoeg vertrouwen in mij en in onze relatie te hebben, en ook zei hij dat het idee van mij met een andere man hem niet meer stoorde”, gaat Lies verder. Haar vriend heeft het onderwerp sindsdien dagelijks opgebracht en haar gevraagd om een open relatie te overwegen. “Hij benadrukt steeds dat het onze relatie alleen maar sterker zal maken en dat ons leven er bovendien leuker op zal worden.”

Twijfel

Lies geeft aan dat zij en Jeroen altijd goed met elkaar gecommuniceerd hebben. Juist daarom vindt ze het zo vreemd dat hij hier zo out of the blue mee komt. “Maar hij denkt hier waarschijnlijk al een tijdje over na, aangezien hij me zei er ‘100% klaar voor’ te zijn”, stelt Lies. “Hoe kun je anders eerst zo fel tegen zijn en er dan ineens helemaal klaar voor zijn?”, vraagt ze zich af. “Ik heb hem al gevraagd of hij niet toevallig iemand anders op het oog heeft, maar hij zegt van niet.” Lies is helemaal in de war en vraagt om advies, wat zouden jullie doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA-mbe. 

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock 

Laatste nieuws