Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Joris over relatie met Sylvia Geersen: ‘Geen seconde spijt van gehad’

'We moeten allebei blij zijn met de situatie en dat waren we niet'

In januari deelden Sylvia Geersen en Joris het verdrietige nieuws dat ze een punt achter hun relatie hebben gezet. Daarmee kwam hun liefdessprookje uit De Bachelorette helaas ten einde. In gesprek met LINDA. blikt Joris nu terug op die periode en zijn relatie met het model.

De Bachelorette

Sylvia en Joris leerden elkaar kennen in Zuid-Afrika, tijdens De Bachelorette. "Het was fantastisch om mee te doen. Net een sprookje. We deden alleen maar mooie dingen", vertelt Joris over die periode. Het zat al snel goed tussen de twee. Joris kreeg namelijk de allereerst witte roos, en daarmee de eerste date met Sylvia. Daarna groeide de spark tussen de twee alleen maar meer. "Op een gegeven moment gingen de camera’s weg en waren we eindelijk met z’n tweeën. Dat was echt heel fijn", zegt hij over de laatste 24-uursdate.

Hij ging dan ook vol vertrouwen de finale in. "Ik was ook niet gespannen voor de laatste rozenceremonie, want we hadden tijdens die 24-uursdate al naar elkaar uitgesproken dat het goed zat tussen ons", vertelt hij. "’s Avonds laat mocht ik mee naar Syl’s villa, maar de volgende ochtend vloog ik al op tijd terug naar Nederland. Zonder haar, want we mochten niet samen gezien worden natuurlijk. Toen was het sprookje ineens voorbij.”

De afstand

"En dan begint de rollercoaster eigenlijk pas”, gaat hij verder. “Na De Bachelorette ontstond een bijzondere situatie waarin we elkaar beter wilden leren kennen, maar we mochten niet samen worden gezien. Heel onnatuurlijk." Joris is kapitein en werkt op Sint Maarten en Ibiza, waardoor hij weinig in Nederland is. "Ik regelde het zo met mijn werk dat ik vaker bij Syl kon zijn – maar merkte dat ik niet echt mijn draai kon vinden in Nederland – en ondertussen kreeg Syl het steeds drukker met werk en interviews door het succes van De Bachelorette."

Die afstand bleek lastiger dan gedacht. "Op een gegeven moment besloot ik toch weer naar Ibiza te gaan. Mijn werk is toch belangrijker voor me dan ik dacht. Het is mijn passie. Ik kon de afstand tussen ons goed aan, Syl iets minder", aldus Joris. "We hebben ontzettend ons best gedaan om het te laten slagen, maar we moeten allebei blij zijn met de situatie en dat waren we niet. Dan kan je niet doorgaan. En dat moeten we nu accepteren."

Geen spijt

Of er een kans is dat de twee in de toekomst tóch nog bij elkaar komen? “Ik kan niet in de toekomst kijken, maar het heeft niet gewerkt tussen ons, helaas", stelt de kapitein. Met een nieuwe liefde is hij voorlopig ook nog niet bezig. “Ik ben wel even genezen, haha. Voor nu focus ik me op mijn werk en op mijn nieuwe appartement op Ibiza. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad."

Bron: LINDA. | Beeld: NL Beeld