Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans over Buenas Chicas: 'Inspiratie voor mijn rol haalde ik uit mijn tijd op Nyenrode'

'Daar lopen nogal veel van dit soort types rond', aldus de acteur.

Thijs Boermans is niet meer weg te slaan uit de Nederlandse acteerwereld. Zo was hij een hele tijd dagelijks te zien als Jonathan Seegers in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, maakt hij een wekelijkse podcast met goede vriend Niels Oosthoek en verbaasde hij vriend en vijand door zijn indrukwekkende prestaties in Special Forces Vips. Deze creatieve duizendpoot is momenteel te zien in de gloednieuwe Nederlandse speelfilm Buenas Chicas en in gesprek met Grazia vertelt hij hier alles over.

2

Buenas Chicas

Thijs speelt de rol van Rogier, de ex-geliefde en collega van hoofdrolspeelster Billie (Susan Radder). In de film zien we hoe Billie de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) probeert te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie's cliënten die daar een golfresort willen bouwen. Tijdens deze reis staat Rogier vervolgens geheel onverwachts – en vooral ook ongewenst – op de stoep.

Inspiratie

Of Thijs zichzelf een beetje herkende in zijn personage? Allesbehalve. "Er zijn maar weinig overeenkomsten tussen ons", vertelt hij. Rogier is namelijk nogal een gladjakker, iets waar Thijs zichzelf niet bepaald mee vergelijkt. Enne, als je in niets op je personage lijkt, moet je je inspiratie natuurlijk ergens anders vandaan halen...

"Het klinkt misschien nogal generaliserend, maar inspiratie voor mijn rol haalde ik uit mijn tijd op Nyenrode. Want daar lopen nogal veel van dit soort types rond", laat hij weten. En dat bedoelt hij niet in de negatieve zin, integendeel: "Ik kon altijd wel lachen met en om die gasten."

Eigen draai

Hoewel Thijs maar weinig weg heeft van zijn personage Rogier, heeft hij de rol wel met veel plezier gespeeld. "Wel wilde ik, toen ik het script las, dat er niet twee 'standaard knappe gasten' in de film zouden voorkomen", vertelt hij.

Gelukkig is het altijd mogelijk om een personage – in goed overleg met de makers – enigszins naar je eigen hand te zetten. Thijs vindt dat hij daarin goed is geslaagd: "Rogier is echt een personage geworden dat, terwijl hij zich als rijkeluiskindje stoer voordoet, nog erg zoekende is naar wie hij eigenlijk is."

Bevoorrecht

Natuurlijk speelde de omgeving waarin Buenas Chicas werd opgenomen ook mee in Thijs' positieve ervaring. De opnames voor de komedie vonden namelijk plaats in de karakteristieke wijnregio Requena. "Dat is natuurlijk echt een feestje dat je dat mag doen voor je werk, echt een voorrecht." Het leuke aan buitenlandproducties volgens Thijs? "Je wordt als crew nóg hechter dan wanneer iedereen na de draaidag weer naar huis gaat."

Intieme scènes

Hoewel het super leuk is om nieuwe mensen te leren kennen, is het natuurlijk ook fijn om wat bekenden om je heen te hebben. En kwam dat even goed uit, want Susan Radder is één van Thijs' beste vriendinnen. "Ik vond het super leuk toen ik hoorde dat ik met haar deze film mocht gaan doen", vertelt hij.

Enne, wat de intieme scènes betreft? Dat was geen probleem voor de besties. "Wij hebben daar beide geen enkele moeite mee en we konden juist goed sparren over de invulling die we aan onze rol wilden geven", aldus Thijs.

Ambities

Hoewel Thijs met een trots gevoel terugkijkt op de rollen die hij tot nu toe heeft gespeeld, staat er nog één specifieke rol hoog op zijn bucket list. "Ik zou heel graag eens in de huid van een absolute psychopaat willen kruipen", vertelt de acteur. "Het lijkt me gewoon heel erg leuk om een rol te spelen die ver van mijn bed afstaat. Ik wordt vaak gecast voor de rol van 'knappe jongen', terwijl een andere rol – zoals bijvoorbeeld die van psychopaat – me misschien ook wel heel goed zou kunnen passen."

Vooralsnog kunnen we eerst nog genieten van Thijs als Rogier in Buenas Chicas. Waarom we de film allemaal moeten gaan kijken? ''Als je met een ultiem feel good-gevoel de bioscoop uit wil lopen, moet je absoluut naar Buenas Chicas gaan!"

Buenas Chicas is vanaf 7 maart te zien in de bioscoop!

Beeld: NL Beeld