Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marleen: 'Ik ben onbewust getrouwd met een homoseksuele man'

'Toen ik de geschiedenis van zijn computer bekeek, stortte mijn wereld in', vertelt ze.

Marleen* is al een aantal jaar getrouwd met haar man Daniël. Een tijd geleden ontdekte ze al dat Daniël homoseksuele gevoelens had, maar besloot ze om bij hem te blijven voor de kinderen. Nu, een paar jaar later, trekt ze haar keuze destijds toch in twijfel.

Dating apps

"Een paar jaar geleden ontdekte ik dat Daniël gay is", begint Marleen haar verhaal. "We hadden al twee kinderen voordat ik hier achter kwam en Daniël's kaartenhuis van leugens in elkaar stortte." Marleen vertelt dat ze doorgaans nooit in haar man zijn spullen snuffelde, maar dat ze die desbetreffende dag een onderbuikgevoel kreeg om dit wél te doen.

"Toen ik de geschiedenis van zijn computer bekeek, stortte mijn wereld in", vervolgt Marleen haar verhaal. "Hij zat op dating apps voor gays gedurende bijna onze hele relatie. Ik las honderden berichten van en naar allerlei mannen." Uit de berichten die Marleen las, kon ze opmaken dat hij alleen berichten uitwisselde met de mannen en nooit fysiek met ze afsprak.

Geen scheiding

"Ik was in de war en compleet van slag", gaat Marleen verder. "Ik had nooit gedacht dat er zelfs maar een mogelijkheid was dat hij homoseksueel was. Dus of ik ben ongelooflijk onwetend, of heeft hij het heel goed verborgen gehouden voor me." En nadat Marleen zichzelf tijd had gegeven om na te denken over de hele situatie, vond ze dat ze een knoop door moest hakken. "Ik heb alles in overweging genomen en ervoor gekozen om bij hem te blijven", vertelt ze. "Deels omdat ik niet geloof in echtscheiding, maar ook omdat hij simpelweg een geweldige vader en echtgenoot is."

Alleen maar pluspunten

Hoewel velen haar keuze om te blijven niet zullen begrijpen, doet Marleen toch een poging om het uit te leggen. "Daniël overlaadt me met liefde en genegenheid. Voorheen heb ik mezelf echt in verschrikkelijke relaties bevonden en net toen ik de hoop op ware liefde had opgegeven, leerde ik hem kennen", vertelt ze. Marleen voelde iets wat ze nog nooit gevoeld had en was op slag verliefd. "Binnen een maand wist ik dat ik met hem zou trouwen."

En Daniël is nog steeds dezelfde man die ze een aantal jaar geleden ontmoette: liefdevol, zorgzaam en bovenal respectvol. "Toen we kinderen kregen voelde hij feilloos aan hoe hij zijn nieuwe rol als vader moest vervullen. Hij is simpelweg de perfecte man en van red flags is dan ook absoluut nooit sprake geweest."

Schaamte

Na haar ontdekking besloot Marleen vanzelfsprekend om haar man te confronteren. "Hij vertelde me dat hij zich schaamde en zichzelf haatte voor wat hij deed", vertelt ze. Daniël legde aan haar uit dat hij al sinds jonge leeftijd in conflict was met zijn gevoelens voor mannen. "Het is er dus altijd al geweest", bevestigd Marleen. Daniël bood duizendmaal zijn excuses aan en smeekte Marleen om niet van hem te scheiden.

Na er veel over gesproken te hebben samen, besloot Marleen dus om bij hem te blijven. "Omdat ik mijn kinderen niet door de pijn van een scheiding wilde laten gaan én ik op dat moment net zwanger was van ons derde kind." Wel verzekerde ze hem ervan dat als hij weer contact zou zoeken met mannen, ze direct van hem zou scheiden. "Misschien waren het de hormonen die spraken, maar uiteindelijk heb ik hem vergeven", schrijft ze.

Twijfels

Sindsdien heeft Marleen haar man nooit meer op iets dergelijks betrapt en hebben ze het nog steeds erg leuk samen. Toch heeft ze de laatste tijd weer twijfels bij Daniël's bedoelingen. "Nadat ik was bevallen was ik vooral heel erg druk met de baby. Maar sinds kort worstel ik weer met veel negatieve gedachten", vertelt Marleen verder. Ze twijfelt of Daniël haar en hun kinderen wellicht al die jaren gebruik heeft als dekmantel. "Ik vraag me af of hij überhaupt ooit van me heeft gehouden, of dat ik gewoon een goede kandidaat was om mee te settelen." Wat zou jij Marleen adviseren?

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock