Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bachelor Rien deelt wat hij zoekt in een vrouw

'Ik heb een zwak voor lieve vrouwen'

Speciaal voor De Bachelor verruilde vrijgezel Rien zijn zonnige thuis op Ibiza voor het net zo paradijselijke Zanzibar om aan zijn zoektocht naar de liefde te beginnen. Maar voor je aan zo'n avontuur begint, moet je natuurlijk wel een beetje weten wat je zoekt in een toekomstige partner.

Een lief en avontuurlijk persoon

Rien blijkt een goed beeld te hebben van wat hij zoekt in een vrouw, zo blijkt wanneer we met hem bellen. “Ik heb een zwak voor lieve vrouwen. Die niet alleen lief is voor mij, maar ook voor andere mensen”, vertelt hij. “Iemand die op straat stopt om een ander te helpen, iemand die een hondje aait wanneer die naar je toeloopt of eens een praatje maakt wanneer je ergens staat te wachten.”

Een persoon met een lief karakter is voor Rien een absolute must, maar daarnaast is er nog een kwaliteit die voor de bachelor erg belangrijk is. “Ik zoek iemand die avontuurlijk in het leven staat en nieuwsgierig is. Het lijkt me fijn om dan samen op Ibiza in de avond naar de sunset te kijken, om samen te gaan zwemmen of om samen een hike met mijn hondje te maken. Iemand die de meest basic dingen kan waarderen en daar de magie van inziet, daar ben ik naar op zoek.”

Afknappers

Rien weet goed wat hij zoekt in een vrouw, maar zijn er eigenlijk ook dingen waar hij op zou afknappen? “Iemand die heel negatief naar dingen kijkt, zou niet zo’n goede match voor me zijn", vertelt hij. "Ik zou het lastig vinden als iemand alleen de problemen of moeilijkheden ergens van inziet. Ik hou heel erg van positief in het leven staan – dat je altijd wel tot een oplossing kunt komen. Iemand die heel luidruchtig en uitbundig is, zou overigens ook niet goed bij me passen. Ik geloof heel erg dat ook je energie met iemand moet matchen.”

Hoewel het geen afknapper is, is er nog wel iets anders waar dames die met Rien willen daten rekening mee moeten houden: hij woont op Ibiza. Is dit eigenlijk iets wat het daten bemoeilijkte voor de bachelor? “Natuurlijk is mijn woonplaats wel ter sprake gekomen met de dames. Ik was benieuwd hoe ze erin staan – of ze eventueel naar Ibiza zouden willen komen. Past het in hun leven? Hebben ze een baan waar ze heel gehecht aan zijn, of staan er ervoor open om naar Ibiza te komen? Er waren wel meiden die dat wat lastiger vonden, maar anderen stonden daar juist weer heel erg voor open. Bovendien wil ik zelf niet per se mijn hele leven op Ibiza blijven wonen. Ik zou er ook voor open staan om naar een andere plek te verhuizen."

Beeld: Jasper Suyk