Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bachelors Paul en Rien wisten niet dat dit seizoen twee bachelors zou hebben 

'Dat viel rauw op mijn dak. Ik overwoog zelfs om me terug te trekken.'

Afgelopen oktober liet presentatrice Monica Geuze weten dat ze op zoek was naar een nieuwe bachelor voor het programma De Bachelor. Little did we know dat de presentatrice twéé mannen zocht. Wie het ook niet wisten? Inderdaad, bachelors Paul en Rien.

Een grote verrassing

“Het was voor mij echt een enorme verrassing om te horen dat er twee bachelors zouden zijn”, deelt Paul eerlijk tijdens een belletje met Grazia. Toch had hij er niet zo heel veel problemen mee. Rien daarentegen moest wel even slikken toen hij het nieuws hoorde. “Dat was wel sneaky”, vertelt Rien aan de telefoon. “Ik dacht een aantal weken dat ik de enige bachelor zou zijn en redelijk kort voor de opnames hoorde ik dat er een tweede zou zijn. Dat viel rauw op mijn dak. Ik heb er toen wel even aan gedacht om het af te blazen. Wat nou als er echt een haantje naast me zou staan? Of iemand die veel gehaaider is? Ik had helemaal geen zin in zo’n dynamiek.”

Het was uiteindelijk de productie die Rien toch wist over te halen om mee te doen. “Ze verzekerden me ervan dat we erg verschillende types waren en vertelden dat Paul een vriendelijke en leuke gast was.” En het beeld dat de productie van Paul schetste, bleek te kloppen. “Ik had het niet zonder Paul willen doen!", aldus Rien. “Hij is gewoon een topgast!”

Ook Paul was blij met Rien als een soort partner in crime. “Rien is een superlieve, leuke en knappe vent. Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik meteen; dat is een knappe vent!”, herinnert Paul zicht. “Maar Rien en ik zijn heel andere types en dat maakt het ook zo leuk. Bovendien hebben de dames zo ook een beetje keuze.”

Het avontuur samen aangaan

Paul vond het best fijn om met een andere bachelor in hetzelfde schuitje te zitten. “Normaal is er maar één bachelor die alleen zijn issues moet oplossen. Ik vond het ook wel fijn om bepaalde zaken met hem te bespreken.”

Rien denkt daar precies hetzelfde over. “Vooral tijdens de ceremonies was het fijn om samen te zijn. Dat zijn zulke intense momenten met zoveel spanning in de lucht. Het voelde goed om die ceremonies samen te doen.” Al wisten de heren nooit van tevoren wat de ander zou zeggen, en of ze een roos aan dezelfde dame zouden geven.

"We hadden helemaal niet zoveel momenten om met elkaar te praten”, deelt Rien. “En alles gebeurde onder toezicht. Wanneer de opbouw voor de rozenceremonie plaatsvond, waren we wel samen, maar er was altijd toezicht. Een soort van chaperonnes moesten ervoor zorgen dat we inhoudelijk niets met elkaar bespraken. Ik kon dus niet zeggen wie ik leuk vond, maar achter de schermen maakten we wel geintjes met elkaar en voerden we leuke gesprekken.”

In elkaars vaarwater

Tot dusver klinkt het avontuur van de heren harmonieus, maar het was niet altijd smooth sailing. “Het was heel interessant. Op een gegeven moment hadden we interesse in dezelfde vrouw. Dan moesten we dat allebei onderzoeken", deelt Rien. Paul kan dat beamen: “We konden het goed met elkaar vinden, maar we zijn ook zeker in elkaars vaarwater gekomen. Tijdens het programma zijn er wel momenten waarop je wat concurrentie kunt verwachten, maar bovenal merk je vooral dat we het samen beleven.”

Beeld: Jasper Suyk