Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Kardashian: ‘Ik vind het heel belangrijk om inclusief te zijn'

'We hebben allemaal verschillende body types, die moeten we omarmen!'

De 43-jarige Kim Kardashian zit beter in haar vel dan ooit. Als curvy realityster zette zij vrouwelijke rondingen terug op de Hollywood-kaart, na een periode waarin celebrities dun, dunner, dunst waren. Nu zet ze zich dan ook heel bewust in voor vrouwen in alle soorten en maten, met haar eigen shapewear en lingerielijn SKIMS.

Buitenbeentje

Kim vertelt: "Ik groeide op in de jaren negentig en heb me altijd een buitenbeentje gevoeld. Iedereen om me heen was lang, dun en blond, ik was klein, vol en donker en voelde met niemand echt een connectie. Toen ik net bekend werd, wilden modehuizen me ook nooit kleding lenen. Ze zeiden dat het me toch niet zou passen, omdat ik te curvy was."

En die ervaringen heeft de onderneemster meegenomen bij het opzetten van SKIMS: "Ik wilde een label creëren waar geen grenzen aan zitten. Iedere vrouw is anders, kijk alleen al naar mij en mijn zussen. We hebben allemaal zulke verschillende body types, die moeten we omarmen!"

Hard werken

Anno 2024 kunnen we Kim allang niet meer als ‘vol’ bestempelen, maar ze werkt er dan ook hard aan om haar ideale lichaam te bereiken. Door middel van krachttraining, oefeningen en strenge diëten weet ze haar billen vol en gespierd te houden, terwijl haar middel smal blijft.

Volgens critici schept haar figuur een onrealistische beauty standard, maar Kim vindt dit onzin. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik twee uur per dag hard werk voor mijn lijf. Het is logisch dat dit niet voor iedereen haalbaar is, ik begrijp ook wel dat ik de lat onbereikbaar hoog heb gelegd."

Gezondheid boven alles

Ondanks haar streven naar een perfect figuur, ziet Kim wel in dat er meer dan dat is in het leven. "Naarmate ik ouder word [besef ik] ook dat er iets veel belangrijkers is dan een perfect uiterlijk, en dat is dat je een gezond lichaam hebt. Dat koester ik enorm."

Hoewel ze, in tegenstelling tot vroeger, nu wel blij is met hoe ze eruitziet, is er één ding waar ze onzeker over kan zijn. "Mijn handen – ze zijn gerimpeld en lelijk. Maar ik heb mijn leven geleefd, zoveel luiers verschoond met deze handen en mijn kinderen ermee geknuffeld, dus ik ben er oké mee."

Het hele interview met Kim Kardashian lees je in de nieuwste Happy in Shape. Nu in de winkel! 

Bron: Happy in Shape | Beeld: NL Beeld