Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Veerle: 'Mijn vriend nam zijn beste vriend mee op onze Valentijnsdate'

'Toen ik boos werd, liet hij mij alleen achter'

Valentijnsdag is dé dag van het jaar om helemaal alleen met je lover te spenderen. Tenminste, dat zou je denken... Voor Veerle* (35) liep dat even anders. Haar dinnerdate met vriend Hidde (41) liep compleet in het water toen hij ineens besloot zijn beste vriend mee te nemen. Oh no! Op Reddit deelt de vrouw haar frustraties.

Valentijnsdate

Het stel had afgesproken om op Valentijnsdag samen uit eten te gaan. "Niks formeels hoor," zegt Veerle, "maar gewoon een hapje eten in een casual tentje om de hoek". De twee spraken al vroeg op de avond af in het restaurant en zouden daarna nog ergens anders een drankje gaan doen.

Veerle zat net in het restaurant toen Hidde binnen kwam lopen, maar tot haar grote verbazing was hij niet alleen: "Onderweg naar de date was hij een vriend van hem tegengekomen, Walter. En blijkbaar leek het hem een goed idee om Walter ook uit te nodigen voor het etentje."

Drankjes doen

"Walter bood nog zijn excuses aan dat hij onze Valentijnsdate kwam verstoren, maar Hidde lachte en zei dat het totaal geen probleem was", vertelt de vrouw verder. "Maar ik vond het wél een probleem!"

Toen het eten op was, gaf Veerle daarom aan dat ze geen zin meer had om drankjes te gaan doen. "Walter vroeg waar we na het diner naartoe gingen, maar ik zei dat ik naar huis wilde. Ik heb eigenlijk geen idee hij ook met ons mee zou gaan voor de drankjes, maar ik was er gewoon klaar mee."

En Hidde, die was daar niet van gediend. "Hij werd boos op mij omdat ik niet meeging, en onze Valentijnsdate verpestte", aldus Veerle. "Toen stond hij op en liet me achter in het restaurant."

Vooropgezet

Wat het allemaal nog erger maakt? De vrouw is er vrij zeker van dat dit een vooropgezet plan was. Eerder die middag had Hidde namelijk nog gevraagd of hij zijn vrienden ook moest uitnodigen voor het eten. Maar toen Veerle aangaf dat ze dat niet leuk vond op Valentijnsdag, deed hij ineens alsof het een grapje was.

"Zijn vrienden komen ook regelmatig het eetcafé waar we hadden afgesproken, en Hidde houdt er gewoon van om met zijn vrienden te chillen", zegt Veerle. "Waarschijnlijk dacht hij gewoon 'ik waag het erop'. Als ik akkoord was gegaan, had hij zijn vrienden sowieso uitgenodigd."

Vooropgezet

Ondanks alles twijfelt ze nu toch of haar reactie misschien te overdreven was: "Ik moet wel eerlijk toegeven dat we het hele weekend ook al samen hadden doorgebracht. Maar dan is het toch nog steeds raar dat hij zijn vriend zomaar meeneemt? Het blijft wel Valentijn." Wat had jij in Veerle's situatie gedaan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam strawberrycushion932.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock