‘Ik wil het uitmaken met mijn vriend, maar hij is financieel afhankelijk van mij’

Vivienne weet niet wat ze moet doen.

Vivienne* (24) is zes maanden geleden met haar vriend Dave (27) gaan samenwonen. Maar de huur? Die komt volledig voor haar rekening. Dave is namelijk al een tijdje werkloos, en is financieel volledig afhankelijk van Vivienne. En die situatie ziet Vivienne niet veel langer meer zitten, dus vraagt ze op Reddit om advies: “Kan ik het maken om hem nu te verlaten?”

Werkloos

Volgens Vivienne zit Dave inmiddels 3 maanden zonder werk, en is hij daardoor zelfs in een depressie beland. En dat is voor haar niet makkelijk. “Ik werk bijna 60 uur in de week om ons staande te houden,” vertelt ze. “En dan kom ik ook nog eens thuis in een huis waar ik alle (schoonmaak)klusjes moet doen.”

De vrouw heeft wel geprobeerd om dit aan te kaarten bij haar vriend, maar door zijn situatie voelt ze zich daar al gauw schuldig over. Vivienne: “Zijn reactie is altijd: ‘je weet toch hoe moeilijk ik het heb?’ of ‘ik vind het vervelend, maar kan er nu ook niks aan doen.’ Daardoor durf ik er eigenlijk niet meer over te beginnen.”

Uitzichtloos

De situatie voelt behoorlijk uitzichtloos. Vivienne zit er mentaal zo langzamerhand wel een beetje doorheen, maar toch wil ze niet zomaar bij hem weggaan. “Hij heeft gewoon nergens om naar toe te gaan, en dat houdt mij tegen”, legt ze uit. “Dave heeft niet eens een eigen auto. Bovendien heeft hij twee kinderen, maar die zijn nu vooral bij hun moeder.”

En nu?

“Wat moet ik nu met deze situatie?” vraagt Vivian wanhopig. “Ik heb niet het idee dat hij binnenkort een baan gaat vinden. Maar ik wil ook niet verantwoordelijk zijn voor wat er met hem gebeurt als ik het uitmaak.” Ze denkt er nu over na om zelf wat geld voor hem te sparen, zodat hij in ieder geval een buffer heeft als ze hem eruit zet. Wat zou jij Vivienne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA9097368.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws