Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe leuk! Robbert Rodenburg speelt dit jaar mee in The Passion

'Ik vind het een hele grote eer'

Dat Robbert Rodenburg enorm veelzijdig is, wisten we natuurlijk allang. Na Open Kaart, Expeditie Robinson en het presenteren van Good Luck Guys is het nu wederom tijd voor een nieuwe uitdaging: een rol in The Passion! In de komende editie zal hij een personage vertolken dat nog niet eerder in het Paas-spektakel verschenen is...

De rol

Het leuke nieuwtje werd bekend gemaakt middels een video op Instagram. Robbert zal de rol van de ongelovige Tomas op zich nemen, een personage dat dit jaar voor het eerst echt zal worden uitgelicht in The Passion. In de video vertelt de presentator enthousiast over zijn nieuwe rol: "Ik heb er ontzettend veel zin in, en ik vind het een hele grote eer." How exciting!

Andere BN'ers

De KRO-NCRV maakte eerder al een aantal andere namen van deelnemende BN'ers bekend. Zo gaat William Spaaij dit jaar Jezus spelen, speelt Angela Schijf de rol van Maria en kruipt Matteo van der Grijn in de rol van Petrus. Judas zal gespeeld worden door Keizer en Gaia Aikman zal de rol van Maria Magdalena vertolken. Anita Witzier zal voor de derde keer terugkeren als verslaggever van het evenement.

Op het lijf geschreven

De rol van ongelovige Tomas is Robbert op zijn lijf geschreven. "Dat ik nu ben gevraagd voor deze specifieke rol vind ik niet alleen heel leuk, maar eigenlijk ook heel toepasselijk," vertelt hij aan de KRO-NCRV. "De twijfel van de ongelovige Tomas past ook bij mij persoonlijk. Nog steeds ben ik iemand die heel erg zoekt naar waar ik wel of niet in geloof. En ook persoonlijk heb ik veel vragen. Meedoen aan The Passion is een mooie kans om weer eens opnieuw te kijken naar het geloof en hoe dit bij mij past."

The Passion 2024 zal op 28 maart uitgezonden worden op NPO 1, vanuit Zeist. Het thema van dit jaar is 'Ik geloof in jou'.

Bron: Instagram @thepassionnl, KRO-NCRV | Beeld: NL Beeld