Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is waarom je de datingtrend contra-dating wil proberen

Wie weet vind je hiermee wel de ware!

happy interracial couple in elegant attire holding glasses of wine during date in restaurant, laugh

Heb jij al heel wat dates achter de rug maar lijkt de ware er maar niet tussen te zitten? Dan is de nieuwe datingtrend contra-dating misschien iets voor jou. We leggen je uit wat de datingtrend in houdt.

Daten buiten je type om

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: contra-daten is daten buiten je type om. Als je continu date met mannen met dezelfde fysieke kenmerken, persoonlijkheidskenmerken of interesses dan sluit je al een heleboel potentiële partners uit. Het kan zijn dat je zonder te beseffen een aantal goede personen uitsluit waar je echt een klik mee zou kunnen hebben.

Uit je comfortzone

Eva Gallagher, datingexpert bij Plenty of Fish, zegt dat ze contra-dating aanbeveelt aan "singles die buiten hun comfortzone willen treden en hun datingervaring willen opschudden". Volgens haar kan het goed zijn om eens een keer verder te kijken dan je normaal zou doen, dus andere soort types daten. "Het is belangrijk om introspectief te zijn en dieper te duiken in wat het is waar je naar op zoek bent en dan een breder net uit te werpen", zegt Gallagher.

"Misschien werkten al je exen bijvoorbeeld in de financiële wereld, maar botsten hun agenda's altijd met die van jou, waardoor de tijd samen beperkt was, wat uiteindelijk leidde tot het einde van deze relaties. Als je even stilstaat bij wat de overkoepelende interesse was die je aantrok tot deze mensen, zul je inzien dat het meer ging om de kwaliteiten die ze bezaten, zoals geregel en gedrevenheid, dan dat ze in hetzelfde vakgebied werkten." Als je goed nadenkt over de patronen in je voorgaande dates en dat vergelijkt met wat je echt zoekt in een partner, kun je iemand vinden "die beter aansluit bij je behoeften", aldus Gallagher.

Laat je verrassen

Seks- en datingcoach Myisha Battle, vertelde aan HuffPost dat ze houdt van het idee om tegen het type in te daten en dit haar klanten altijd aanraadt om te doen. "We kunnen ons echt laten kisten door wat we denken dat we willen en nodig hebben, en we geven mensen geen ruimte om ons te verrassen," zegt Battle. "In mijn boek moedig ik lezers aan om juist om deze reden hun lijsten met potentiële partnerkwaliteiten overboord te gooien. Ik denk dat dit vooral nuttig is als het gaat om het daten met mensen buiten een specifiek ras of etnische voorkeur die mensen kunnen hebben." Dus, stap eens buiten je comfortzone en wie weet kom je de ware tegen!

Bron: Huffpost | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • happy interracial couple in elegant attire holding glasses of wine during date in restaurant, laugh