Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wanneer stel je je nieuwe partner aan je ouders voor?

Communication is key!

Daten an sich kan behoorlijk spannend zijn. Zo zijn er allemaal ongeschreven regels aan verbonden en is het in deze generatie moeilijk om in te schatten wat jullie nou precies zijn. Daarom vertellen wij je wanneer het nou het goede moment is om je lover aan je ouders voor te stellen.

Goed moment

Scharrels, quarrels, prela's en rela's: het datingleven is tegenwoordig behoorlijk ingewikkeld. Hebben jij en je partner afgesproken dat jullie exclusief zijn of officieel een relatie hebben? Dan is het tijd voor de volgende stap! Wellicht heb je je ouders al over je partner vertelt, maar heb je hem of haar nog niet voorgesteld. Wanneer is het hier nou het goede moment voor?

Laten we vooropstellen dat iedereen date op zijn of haar eigen manier. Waar de een zijn partner al na twee weken voorstelt aan zijn of haar ouders, wacht de ander hier minstens een half jaar mee. Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn bijvoorbeeld of je nog bij je ouders woont of niet. Als je bij je ouders woont, ontmoet je partner je parents waarschijnlijk eerder dan wanneer jullie allebei op jezelf wonen.

It's official

Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat jij en je partner echt serieus met elkaar zijn. Hebben jullie je gevoel naar elkaar uitgesproken en weten jullie van elkaar dat het goed zit? Dan kan je je partner meenemen naar je ouders. Je wil natuurlijk niet een scharrel voorstellen aan je ouders om vervolgens een paar weken later te moeten vertellen dat het toch niks is geworden.

Sommige koppels stellen hun lover eerst voor aan hun vrienden voordat ze hem of haar meenemen naar hun ouders, maar ook dit is voor iedereen weer anders. Misschien heeft jouw partner jouw ouders al wel ontmoet maar heb jij de zijne nog niet leren kennen. Geef je partner hier de tijd en ruimte voor. Het kan zo zijn dat hij het heel spannend vindt om jou aan zijn ouders voor te stellen. Communication is key!

Bron: Fem Fem, Beautify | Bron: Gossip Girl