Oh no! Bom barst tijdens ‘gezellig’ diner in The Real Housewives

'Sorry, dan ben je gewoon een leugenaar'

Zodra The Real Housewives of Amsterdam gezamenlijk aan tafel schuiven, kun je er donder op zeggen dat er binnen no-time drama ontstaat. Een door Hella – met goede bedoelingen – georganiseerd diner, ontaardt in een flinke clash, waarbij eigenlijk alleen Cherry-Ann ongeschonden uit de strijd komt. Drama in 3, 2, 1…

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van The Real Housewives of Amsterdam.

Girlstrip naar Mallorca

In de vorige aflevering zagen we hoe Djamila de andere dames uitnodigde voor een girlstrip naar Mallorca. Djamila bezit een huis op het zonnige eiland en stelde voor om gezellig met z’n allen bij haar thuis te verblijven. “Ik hoorde dat iedereen lekker achter mijn rug om hotels aan het boeken is. Zeg gewoon straight forward en eerlijk wat je gaat doen. Dat is toch niet zo moeilijk?” En daarmee is de toon voor de sfeer tijdens het diner gelijk gezet.

Leugenaar

Vooral Kimmylien moet het in deze situatie ontgelden, aangezien zij volgens Djamila liegt over wat er wanneer is gezegd. Op haar beurt beweert Kimmylien weer eerlijk tegen Djamila te hebben verteld dat ze een hotel ging boeken voor de trip. Djamila is het hier allesbehalve mee eens, en dat laat ze weten ook. “Sorry, dan ben je gewoon een leugenaar.” Kimmylien voelt zich hierdoor enorm beledigd en bijt van zich af: “Je gaat niet aan tafel zeggen dat ik lieg.” Klinkt als een uh, gezellig dinertje!

Vervolgens mengt ook kersverse housewife Tamara zich in het gesprek. “Ik snap het, dat mensen misschien een hotel willen boeken, want vorige keer toen je ons uitnodigde zei je: ‘Fuck me niet, want dan gooi ik je van m’n erf’.” Op een gegeven moment heeft Kimmylien er genoeg van en verlaat ze de tafel. “Lekker de pik op mij hebben, ik zit vol”, zegt ze.

Susanna vs. Tamara

Je zou zeggen dat, na het tijdelijke vertrek van Kimmylien, de rust aan tafel is wedergekeerd. Maar niets is minder waar. Als Susanna zegt wel graag bij Djamila te willen slapen, maar aangeeft dat ze wel een stuk rommeliger is dan de gastvrouw, trekt Tamara daaruit een totaal verkeerde conclusie. “Hoezo, ben je zo vies?”, vraagt ze Susanna. “Dat had ik niet verwacht van jou. Dan wil ik niet bij haar op een kamer. Dat rommelige kan ik niet aan.” Dit schiet bij Susanna in het verkeerde keelgat en ze verbaast zich dan ook over de denkwijze van haar mede housewife. “Ben jij zo zwart-wit?”

Center of the drama

Als Kimmylien later weer aanschuift aan tafel, kaart ze het gesprek van daarvoor nogmaals aan: “Ik vond het niet zo leuk dat jij mij voor leugenaar uitmaakt”, zegt ze. Djamila heeft echter geen spijt van haar uitspraken. “Ik heb je gehoord, maar wat je nu zegt klopt niet. Jij hebt mij gebeld, toen heb je gezegd: ‘Ik kom wel slapen’. Toen was het: ‘Ik kom niet slapen’. Dus ik snap niet meer wat je wilt. Het is een soort van flip-flop. Dat is niet oké. Als vriendin zijnde hoor je gewoon met z’n allen bij elkaar te slapen”, aldus de kleurrijke verschijning.

Opnieuw voelt Tamara zich geroepen om zich in het gesprek te mengen. “Jij bent op de een of andere manier wel altijd betrokken bij conflictsituaties”, observeert ze Djamila. Door deze opmerking is de lol er voor Djamila wel een beetje af. “Jij kent mij precies niet. Ik heb geen honger meer, het is goed”, zegt ze voor ze van tafel stormt.

Bron: The Real Housewives of Amsterdam, RTL Boulevard | Beeld: Mark Engelen/Rob Jacobs

Laatste nieuws