Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Dit is hoeveel kilogram lipstick je in je leven opeet

Oh my...

lipstick

Lipstick is bijna niet weg te denken uit onze make-up routine. Een kleurtje op je lippen maakt alles net iets vrolijker. Maar wist je ook dat je een aanzienlijke hoeveelheid lipstick in je leven inslikt? Schoonheid komt dus van binnenuit, letterlijk!

Kilo's

We houden van lipstick. Een rood kleurtje om de look compleet te maken zien we al járen en sinds de Kylie Jenner trend, zijn ook de nude kleuren niet meer weg te denken. Maar ook de binnenkant van ons lichaam ziet deze kleuren voorbij komen...

Niet alleen lipstick, maar ook gloss en balsem slikken we in. Volgens Dr. Oz zal de gemiddelde vrouw, in een periode van tien jaar, ongeveer drie kilogram aan lipproducten consumeren. Enne, we horen je al denken dat dit onredelijk is. Maar als je kijkt naar de hoe vaak we onze lippen insmeren en stiften en hoe vaak we onze lippen aanraken, zal dit niet eens overdreven veel zijn. Iedere keer komt er een kleine hoeveelheid van de producten in onze mond terecht. Iew!

Ongezond

Ook als je geen lipstick als snack eet, komt er uiteindelijk een deel in onze magen. Elk likje kan ervoor zorgen dat een kleine hoeveelheid wordt ingeslikt. Veel ingrediënten in de lipproducten zijn niet bedoeld voor consumptie. Parabenen, lood en andere chemicaliën kunnen op de ingrediëntenlijst van jouw favoriete lipproduct staan. Hoewel het inslikken op het eerste oog niet zo schadelijk lijkt voor onze gezondheid, stapelt het herhaaldelijk blootstellen in de loop van de tijd op. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan mogelijke gezondheidsrisico's, and we don't want that!

Voorkomen

Geen zorgen, dit betekent nu niet dat je je favoriete lipstick weg moet doen! Er zijn genoeg manieren om jezelf tegen de schadelijke ingrediënten te beschermen. Door het lezen van de ingrediëntenlijst kom je er al gauw achter welke lipsticks je het beste kunt laten liggen. Heeft een lipstick een hoop onbekende ingrediënten of schadelijke stoffen? Dan kun je het beste verder kijken. Biologische opties zijn vaak vrij van schadelijke chemicaliën.

Last but not least is het belangrijk om bewust te zijn van hoe vaak en hoe je je lipproducten aanbrengt. Probeer het niet overmatig aan te brengen en voorkom het aanbrengen zonder spiegel. Zo minimaliseer je het inslikken en blijf je er fabulous uitzien.

Beauty
  • Girlscene
  • Adobe Stock