Oeh! Komen er nog meer spin-offs van La Casa de Papel?

Exciting!

Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij zijn nog lang niet moe van de razend populaire Spaanse serie La casa de papel. Enne, er is goed nieuws: mocht de release van spin-off Berlín goed ontvangen worden, dan heeft seriemaker Alex Pina grootse plannen om de franchise nog verder uit te breiden. En dat betekent: meer kijkplezier voor ons. Yay!

Stoppen op het hoogtepunt

Na het vijfde seizoen van La Casa De Papel besloten de makers – tot groot verdriet van fans – voorlopig geen nieuwe seizoenen meer op te nemen. “We namen die beslissing omdat de serie op zijn hoogtepunt was”, verklaart Alex Pina in een interview met TBI Magazine. Het vijfde seizoen van de razend populaire serie kreeg namelijk de hoogste waardering van alle seizoenen. “Het zou makkelijk zijn geweest om seizoen zes en zeven op te nemen, maar we kozen ervoor om dat op dat moment niet te doen, om de franchise te stoppen en in plaats daarvan terug te komen met een spin-off”, aldus Pina.

Berlín

Volgens Pina is of hij en zijn team gaan nadenken over eventuele ‘groeimogelijkheden’, afhankelijk van hoe de kijkers Berlín ontvangen. In tegenstelling tot grote broer La casa de papel, houdt deze Netflix Original het een stuk simpeler. Het personage ‘Berlijn’ is in Parijs met een team van jonge dieven om een veilinghuis leeg te roven. Om daar de kluis te kraken, moeten ze allerlei vergezochte plannen uitvoeren en natuurlijk gaat het nodige mis en moeten ze keer op keer improviseren. De spin-off wordt door sommigen beschreven als een soort kruising tussen Lupin en La casa de papel. We like!

Seizoen 6 of Berlín 2?

Maarre, hoewel de spin-off positief ontvangen wordt, lijkt Pina in het interview toch meer te hinten naar een mogelijk zesde seizoen van de originele serie. “Het is nu een goed moment om uit te vinden of het publiek het nog steeds wil en wat er ook gebeurt, het zal een belangrijk effect hebben op onze groei”, aldus Pina. Of er dus eerst nog een tweede seizoen van Berlín komt óf dat we een zesde seizoen van de originele serie kunnen verwachten, is dus nog niet bekend.

Bron: FilmVandaag, Veronica, Instagram @lacasadepapel | Beeld: La casa de papel

Laatste nieuws