Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Cute: baby die zonnetje speelde in Teletubbies is nu zelf moeder geworden

We're getting old!

Teletubbies: wie is er niet mee groot geworden? In dit kinderprogramma werd er ook een – kleine – rol vertolkt door de Britse Jess Smith. Zij was als baby van negen maanden namelijk te zien als het super schattige, lachende zonnetje in de tv-serie. Enne, we worden oud, want Jess laat via Instagram weten dat ze moeder is geworden.

Instagram-bericht

"One whole week of you ❤️", luidt het bijschrift onder de foto. Hierop zien we hoe haar vriend het handje van hun pasgeboren baby vasthoudt. Cute!

In oktober maakte het voormalig zonnetje in Teletubbies bekend dat ze in verwachting was van haar eerste kind. Over de rest van de zwangerschap heeft ze verder niet veel gedeeld met het grote publiek. Ook is het niet bekend welke naam én welk geslacht haar baby heeft. Onder het bericht kan de kersverse moeder op een heleboel felicitaties rekenen. "Ik word oud, de Teletubbies-baby heeft een baby", reageert één van haar volgers.

Bevalling

De bevalling van dit zonnestraaltje - die waarschijnlijk door een keizersnede ter wereld kwam - ging niet zonder slag of stoot, zo meldt haar vriend op Facebook. In het ziekenhuis waar Jess zou gaan bevallen, waren problemen ontstaan waardoor zij niet op de uitgerekende datum terecht kon. Om deze reden werd de bevalling over het weekend heen getild en kon ze een aantal dagen later pas terecht.

Fun fact

Benieuwd hoe Jess is gecast voor de rol van zonnetje in Teletubbies? In 1996 werd ze als baby gescout, toen ze in het ziekenhuis was om gewogen te worden. De makers van Teletubbies hadden het ziekenhuis gevraagd om hun een heads up te geven wanneer ze baby's tegenkwamen die veel lachten.

En zo gezegd zo gedaan: Jess werd als negen maanden oude baby in een hoge stoel gezet, zodat ze naar beneden keek als een zon over de aarde. Om haar aan het lachen te maken, speelde haar vader achter de camera met een teddybeer. Benieuwd hoe Jess er tegenwoordig uitziet? Je ziet het hieronder:

Hoewel Jess in feite wereldbekend is geworden door haar rol als zonnetje, heeft ze niet gekozen voor een carrière in de spotlights. Nadat ze van 1997 tot 2001 te zien was als zon in de kinderserie, is ze nooit meer op tv te zien geweest. Inmiddels is ze dus moeder en werkt ze bij een beveiligingsbedrijf.

Bron: AD, Instagram @j.smith_1995 | Beeld: Teletubbies