Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh: jassentrends waarmee jij stijlvol én warm de winter door komt

Ben jij al ready voor de winterse temperaturen?

De zomer heeft z'n charmes en ook de herfst brengt veel leuke modetrends met zich mee, maar stiekem keken wij al een tijd uit naar het ultieme jassenseizoen: de winter! De temperaturen van het moment vragen om laagjes, laagjes en nog eens laagjes en een warme winterjas mag ook zeker niet ontbreken in je garderobe. En met deze jassen zit je hoe dan ook goed in de winter van 2024.

Trends

Als we letten op wat de fashionista's op de catwalks en in streetstyle-afbeeldingen dragen, schemeren er een aantal duidelijke trends du moment door. Maar aan de andere kant zijn de modellen eveneens tijdloos, waardoor je er veel langer van kunt genieten dan slechts één seizoen. Dus mocht jij toe zijn aan een nieuwe winterjas, maar twijfel je nog over het model: laat je inspireren!

Scarf coats

Nadat de enorm populaire jas van Toteme de jassenwereld op z’n kop zette, is de zogenoemde scarf coat vervolgens jaar in jaar uit teruggekeerd in nieuwe kleuren, lengtes en stoffen. En wij begrijpen dat helemaal, want deze ultra-chique jas ontneemt je de moeite van het stylen van een winterse outfit en combineert alles wat je nodig hebt om warm én stijlvol te blijven in één elegant kledingstuk.

Kleurrijk fake fur

Ben je bekend met het begrip 'dopamine dressing'? Dopamine dressing is ongetwijfeld hét perfecte tegengif tegen grijs winterweer. Felgekleurde jassen van bijvoorbeeld fake fur of met een gekke print zijn hiervan perfecte voorbeelden. Dit voegt gegarandeerd een flinke portie levendigheid toe aan je dag - en aan die van iedereen die een blik op je werpt. Een jas in een felle kleur is wellicht niet zo tijdloos als een zwart exemplaar, maar als je 'm goed weet te stylen heb je er hoe dan ook veel plezier van!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Leren bombers

Ook dit seizoen gaan we weer veel wijde, volumineuze bomber jassen tegenkomen die eruit zien alsof ze afkomstig zijn van de mannenafdeling. Deze ruime jas kan tijdens koudere dag wellicht wat aan de frisse kant zijn, maar leent zich er perfect voor om er lekker veel laagjes onder te dragen. Daarbij is het geen probleem om deze jas te combineren met een dikke wollen trui. Koop 'm in een gezellig kleurtje en jij overleeft de winter wel!

Enkellange mantels

Elke vrouw heeft een basic jas die tot op de enkels valt in de kast hangen en ook deze winter komen we weer helemaal stylish weg met dit exemplaar. De lange, wijde maxi-jas is perfect te combineren met enkellange jurken en kniehoge laarzen, maar staat ook net zo goed bij een jeans en platte schoenen. Hoe je 'm ook stylet, deze jas is de sleutel om zelfs de meest simpele outfit een fashionable twist te geven.

Lange puffer jassen

Niets is erger dan je bed moeten verlaten om de winterse kou in de gaan. Gelukkig weten wij de perfecte oplossing: je kunt je dekbed gewoon met je meenemen. Lange puffer jassen zijn hét geheim om die vervelende winterblues te verbannen, maar zijn tegelijkertijd ook nog eens hartstikke stylish. Tot slot houdt deze jas je ook nog eens warm in de meest erbarmelijke temperaturen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Gezien de temperaturen van de afgelopen dagen, is het hoog tijd om eens na te gaan denken over de aanschaf van een nieuwe, warme winterjas. En met één van bovenstaande opties zit je in ieder geval altijd goed, doe er je voordeel mee!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld