Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Douwe Bob weer thuis na opname in afkickkliniek

De zanger is 'back home'.

Zomer in m'n Bol persmoment van Holland Zingt Hazes 2024

Eind november liet Douwe Bob op zijn Instagram weten dat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek. De zanger zou kampen met een alcoholverslaving. Inmiddels gaat het beter met Douwe en is hij weer thuis.

Incident

Het ging eind november goed mis voor Douwe. Een zaterdagavond zou in Abcoude helemaal uit de hand zijn gelopen. Douwe Bob heeft, onder invloed van alcohol, iemand een tik op de helm gegeven. In eerste instantie werd gezegd dat dit om een persoon van 16 jaar zou zijn gegaan, maar dat was volgens Douwe zelf niet waar. “Ik zie overal staan dat ik heb gevochten met een 16-jarige. Dit is niet waar”, schreef Douwe op Instagram. De persoon zou ‘dik in de 20 zijn’. Hij vervolgde: “Ik ben hier verre van trots op maar het is wel een wezenlijk verschil.”

Afkicken

De oorzaak van het incident was volgens Douwe te wijten aan zijn alcoholprobleem. Hij heeft bloemen gebracht naar de betreffende persoon en liet zich vervolgens een maand laten opnemen in de afkickkliniek. “Ik ga dit echt rechtzetten”, zei hij. Die maand is inmiddels voorbij en Douwe voelt zich stukken beter.

Vorige week liet hij nog van zich horen vanuit de kliniek. "2024 wordt een mooi jaar", schreef hij op Instagram. Douwe start het nieuwe jaar in ieder geval vanuit Nederland, want de opname zit erop. "Back home ❤️", schrijft hij in de caption bij een lieve foto van hem en zijn zoontje.

De zanger kan op veel steun rekenen, zo blijkt uit de vele reacties. "Wat een mooi eind van 2023. 👏", reageert een volger. En: "Blij voor je Douwe! 🙏🏽", klinkt het.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram

Showbizz
  • 21-06-2023, Strand Zuid, Amsterdam, NLD. Perspresentatie Holland Zingt Hazes. Op de foto: Douwe Bob. Foto: BrunoPress/David Heukers