Situationship: zo herken je het verschil tussen liefde en lust

Herken jij ze?

Begeef jij je in een situationship met iemand, maar weet je nou nog niet zo goed of jij het gezellig met diegene hebt voor de lust, of daadwerkelijk voor de liefde? Daar kom je maar op één manier achter. Enne, die manier hebben wij uitgebreid voor je klaarstaan in dit artikel.

Lust

Het enige wat jij hoeft te doen om erachter te komen of het lust of liefde is, is een aantal dingen met elkaar vergelijken. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: mocht je denken dat het toch alleen maar draait om lust, let dan vooral op déze dingen:

  • Praten jullie wel, maar nooit echt over serieuze en diepgaande dingen? En is jullie contact meestal gericht op het fysieke gedeelte ervan? Dan is het verstandig om nog eventjes twee keer na te denken of jij écht met diegene bent voor de liefde.
  • Ook als jullie niet echt vragen hoe de ander zich voelt, is de kans groot dat jullie fling gebaseerd is op lust. Alles draait om het fysieke gedeelte.
  • Daarnaast zijn de bootycalls een groot voorbeeld van een situationship dit alleen maar gebaseerd is op lust. Krijg jij dus vooral ’s avonds of ’s nachts appjes of belletjes om langs te komen, houdt dat dan vooral in je achterhoofd.
  • Neem daarnaast ook je eigen gevoelens eens onder de loep. Ben jij alleen super aangetrokken tot degene waar jij een fling mee hebt, of zie je ook daadwerkelijk een toekomst met deze persoon? Denk daar eens goed over na.

Liefde

Is je situationship gebaseerd op liefde, dan zul je hele andere dingen herkennen, zoals:

  • Hebben jullie echte gesprekken over diepere gevoelens, over de toekomst en over andere dingen om elkaar écht beter te leren kennen, dan is de kans vrij groot dat deze fling gebaseerd is op liefde.
  • Ook als jullie allerlei andere dingen doen buiten de slaapkamer, is dat een teken van liefde. Dit betekent namelijk dat je elkaar ook wil zien buiten het fysieke aspect in een relatie.
  • Daarnaast zul je erachter komen dat je daadwerkelijk om elkaar geeft. Vragen jullie dus vaak aan elkaar hoe het met de ander gaat? Of laten jullie ook aan de buitenwereld zien dat jullie om elkaar geven door bijvoorbeeld elkaars hand vast te houden, than that’s love!
  • Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar je eigen gevoelens naar de ander toe. Denk jij stiekem al aan een toekomst samen of kan je niet wachten om diegene zijn/haar ouders en familie te ontmoeten? Dan heb je je antwoord al!

Bron: Girlscene | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws