Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rianne: 'Ik werd voor het eerst moeder én wees'

'Het was ontzettend verdrietig'

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor sommige mensen kan 2024 niet snel genoeg komen. Rianne is een van die mensen. In de nieuwste Grazia blikt ze terug op een heftig 2023.

Hartstilstand

Rianne: "Op 20 juni beviel ik van mijn dochtertje Tess. Ze kwam bijna zeven weken te vroeg, maar deed het gelukkig heel goed. Na twee weken ziekenhuis mocht ze mee naar huis en mijn man en ik waren erg opgelucht. Ook mijn vader leefde enorm met ons mee. Na het overlijden van mijn moeder op mijn achttiende was hij mijn vaste rots in de branding geworden. We waren heel close met elkaar en woonden zelfs in dezelfde straat."

"Helaas ging het twee maanden na de thuiskomst met Tess mis. Mijn vader kreeg in het bijzijn van mijn broer een hartstilstand en werd gereanimeerd."

Hersendood

"Na een telefoontje van mijn oom ging ik meteen naar mijn vader toe. De reanimatie was nog steeds gaande en uiteindelijk werd mijn vader met een zwakke pols met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Jammer genoeg mocht het niet baten."

"De volgende dag bleek mijn vader hersendood te zijn en op 7 september werd hij officieel dood verklaard op 66-jarige leeftijd. Het was ontzettend verdrietig. Niet alleen omdat het erg plotseling was, maar omdat ik opeens geen ouders meer had. Ik was voor het eerst moeder geworden, maar ook wees. En dat is iets wat ik soms nog steeds moeilijk kan bevatten..."

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock