5 trucjes waardoor jouw kerstboom er meteen voller uitziet

Hallo volle kerstboom!

Misschien heb je de kerstboom al staan, misschien ga je hem de komende dagen nog opzetten: hoe dan ook, het is altijd weer een uitdaging om hem er mooi gevuld uit te laten zien. Ben je na het versieren nog niet helemaal tevreden of had je gehoopt dat je christmas tree iets meer volume had? No worries, want met deze vijf handige trucjes tover je jouw boom binnen no-time om tot een prachtige volle boom.

1. Verschillende decoraties

Gebruik jij altijd één kleur ballen? Een volledig rode of gouden boom kan in je gedachten misschien mooi en chic zijn, of juist goed bij je interieur passen. Maar in werkelijkheid valt dit vaak tegen. Kies deze kerst daarom voor verschillende kleuren over meerdere kleurtinten bij elkaar. Ook verschillende groottes ballen kan voor een mooi effect zorgen. Ga daarnaast ook op zoek naar leuke ornamenten. Deze mix van decoraties zal je boom meteen een stuk voller laten lijken.

2. De onderkant

Het klinkt misschien logisch, maar toch wordt de onderkant van de boom vaak vergeten. Je begint vaak vol enthousiasme ballen in de boom te hangen, maar dan wel aan de bovenkant en in het midden. Het resultaat? De onderkant van je kerstboom is nogal kaal ten opzichte van de rest, waardoor hij er ook niet vol uitziet. Dit kun je makkelijk oplossen door de versieringen beter te verdelen en ook veel aandacht aan de onderkant te besteden. Zorg dat er lekker veel ballen hangen en creëer ook wat diepte. Je zult enorm blij zijn met het resultaat!

3. Andere lampjes

Een kerstboom kan natúúrlijk niet zonder lampjes. Maar wist je dat er naast de ‘standaard’ kerstboomlampjes nog veel meer varianten te vinden zijn? Experimenteer daarom eens met meerdere soorten lampjes in je boom. Wat dacht je van lichtjes met een leuke vorm of juist grotere bollen? Dit heeft niet alleen een speels effect in je boom, maar geeft ook meteen extra volume.

4. Feestelijke slingers

Wat ook altijd goed werkt in een kerstboom zijn feestelijke slingers. En dan hebben we het natuurlijk niet over verjaardagsslingers, maar over die glinsterende slingers voor in de boom. Laat je christmas tree extra shinen én laat hem nog voller lijken. Deze slingers zijn in veel kleuren te verkrijgen, waardoor het lekker matcht met je kerstballen.

5. Nep kerstboom

Heb jij een nep kerstboom in huis en lijkt het, ondanks dat hij geen naalden kan verliezen, tóch alsof hij elk jaar dunner wordt? Zorg ervoor dat je veel tijd besteed aan het opzetten van de boom. Dit kost bij een nep exemplaar nu eenmaal iets meer tijd dan bij een echte boom. Je moet elke tak afzonderlijk goed in model brengen, zodat hij mooi vol wordt. Het duurt even, maar dan heb je ook een prachtig resultaat!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock 

Laatste nieuws