Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

8x Kerst in Londen

Dit wíl je doen als je deze maand naar de Britse hoofdstad gaat…

Londen is dé stad die je wilt bezoeken in deze feestdagenmaand. Met zijn feestelijk verlichte straten, gezellige kerstmarktjes en de leukste shops met kerstaccessoires kom je hier helemaal in the mood voor Kerstmis. Grazia’s Jill dook de Britse hoofdstad in om de leukste tips te verzamelen voor een shoptrip met vriendinnen of een weekendje weg met je lief.

1. Pak de trein

De meest relaxte (én milieubewuste) manier om naar Londen te reizen, is met de Eurostar. Geen lange vliegveldrijen of uren van tevoren aanwezig moeten zijn. Je stapt gewoon op Amsterdam CS (4 uur en 10 minuten) of Rotterdam CS (3 uur en 19 minuten) in de trein, en voor je de nieuwe Grazia uit hebt, zit je al in hartje Londen. Een enkele reis heb je al voor 44 euro of 80 euro in Standard Premier class als je er een hapje bij wilt eten.

2. Sla cadeautjes in

Onze favoriete winkels om kerstcadeautjes te kopen zijn Anthropologie op Regent Street en Fortnum & Mason op Piccadilly Street. Bij Anthro koop je niet alleen de leukste kerstmokken, geurkaarsen en homestuff, je scoort er ook de beste party dresses en feestelijke accessoires. Fortnum & Mason is een typisch Brits warenhuis met vijf verdiepingen vol cadeautjes, de meest luxueuze adventskalenders, kerstkitsch voor in huis én kerstige lekkernijen.

@Anthropologie

3. Boek een high tea

Fortnum & Mason is ook dé plek om een high tea te doen. Omringd door het posh Britse theeservies en de luxe gebakjes waan je je echt eventjes in Bridgerton. Deze afternoon tea is overigens niet goedkoop (ongeveer 80 pond p.p.), maar dan krijg je ook zoveel dat je de rest van de dag niet meer hoeft te eten. Tip: deel samen één afternoon tea, dan heb je wel de experience, maar blijft het een beetje betaalbaar.

@Fortnum & Mason

4. Struin over een kerstmarkt

Londen staat bekend om z’n kerstmarktjes op elke hoek van de straat, allemaal even sfeervol. Onze favorieten zijn het Southbank Winter Festival, een gezellige wintermarkt langs de Thames. En de Covent Garden Christmas Market, waar je gezellig hapjes en drankjes haalt bij de kerstkraampjes. Ook Primrose Hill, de wijk waar Harry Styles regelmatig te vinden is, is erg gezellig in deze kerstmaand.

5. Shop voor kerstdecoratie

Hoewel alle warenhuizen in Londen complete afdelingen hebben met de meest geweldige kerstballen en ornamenten, beland je bij Selfridges op Oxford Street écht in een Christmas heaven. Of je nu een Taylor Swift, Karl Lagerfeld of Harry Styles kerstornament zoekt, name it and they have it. Ook hebben ze een superleuke giftwrap service en kun je je cadeautjes hier laten personaliseren.

6. Eet Insta-waardig

De meest Insta-waardige plek om een hapje te eten, is Guilty by Olivier in nHow London. Elk hoekje van dit restaurant & cocktailbar is even fotogeniek, en ze hebben ook geweldige cocktails. Qua eten is er voor ieder wat wils: van bar snacks tot salades, pasta’s en burgers. Wil je naar een ware celeb hotspot, ga dan naar Amazónico in Mayfair of Chiltern Firehouse in Marylebone.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sketch (@sketchlondon)

7. Borrel in een kerstbar

Zodra de jingle bells beginnen te luiden, schieten de Christmas bars als paddenstoelen uit de grond in Londen. De iglo-ervaring van Bar Elba, waarbij je borrelt in een kerstbol met lichtjes, is absoluut magisch te noemen. De London Bridge Rooftop is dé plek voor kerstcocktails. Maar onze favoriet is sketch London, dat achterin een geheime cocktaillounge heeft, waar je je in Alice in Wonderland sferen waant.

@sketch

8. Slaap in stijl

Het allerfijnste hotel om te logeren in Londen in The Hoxton, omdat dit hotel de perfecte mix heeft van hip en huiskamergevoel. Ze hebben meerdere vestigingen, maar de leukste zijn The Hoxton Shoreditch, omdat deze in de bubbly Shoreditch area ligt met veel leuke eettentjes en boetiekjes, en The Hoxton Southwark, die op loopafstand ligt van het Southbank Winter Festival. Ook als je er niet logeert, kun je hier fantastisch lunchen of borrelen met de Londense incrowd.

Heb je na bovenstaande tips nog tijd over in Londen? Dan mag je Christmas by the river niet overslaan. Deze gezellige kerstmarkt loop langs het water en je hebt prachtig uitzicht op de Tower Bridge – kun je die ook meteen afvinken! New Bond Street is ook zeker een bezoekje waar. Prachtige merken als Loewe, Chanel, Dior en Gucci pakken daar groots uit met hun kerstdecoratie. Schaatsen doe je in een prachtige setting bij Somerset House. En last but not least is de galaxy kerstverlichting in Carnaby Street absoluut het bekijken waard in de avond.

Tekst: Jill Waas | Beeld: privébeeld