Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh! Vanaf vandaag stream je op Netflix de reality-spelshow van Squid Game

Bingen maar!

Heb jij Squid Game ook in één ruk uitgekeken en wacht je met smart op het vervolg? Het tweede seizoen is inmiddels bevestigd door Netflix, maar daarvoor moet je nog eventjes geduld hebben. Tot die tijd kun je je wél vermaken met iets anders leuks, want vanaf vandaag stream je op Netflix de spelshow Squid Game: The Challenge.

Reality-spelshow

Woohoo! De reality-spelshow à la Squid Game is gebaseerd op de populaire Zuid-Koreaanse serie, waar we een tijdje geleden allemaal gefascineerd door waren. In het nieuwe format kunnen deelnemers maar liefst 4,56 miljoen Amerikaanse dollar winnen. Whait. What? Dit is de hoogste geldprijs in de geschiedenis van reality-tv. Spannend!

De show heet Squid Game: The Challenge en hierin is het de bedoeling dat deelnemers proeven en uitdagingen voltooien, net zoals in de serie. Klein detail: deelnemers die afvallen hoeven het niet met de dood te bekopen, maar gaan alleen met lege handen naar huis. De serie bestaat uit tien afleveringen en werd opgenomen in het Verenigd Koninkrijk.

"Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit", liet Brandon Riegg van Netflix eerder weten. Voor de show trommelden ze 456 echte deelnemers van over de hele wereld op om mee te doen.

Tweede seizoen

Het eerste seizoen van (de original) Squid Game was een mega succes op Netflix. Het kon dan ook bijna niet uitblijven dat er een tweede seizoen van de serie gemaakt zou gaan worden. Dit werd in juni vorig jaar al bevestigd! Naast de exciting boodschap van Netflix, liet maker Hwang Dong-Hyuk zich destijds ook al uit over het tweede seizoen. “Er komt een hele nieuwe ronde aan.” Toch is de releasedatum nog steeds niet vrijgegeven. Wel heeft Netflix bevestigd dat de opnames van het tweede seizoen ‘eind dit jaar’ zouden beginnen. Dus wellicht zijn ze op dit moment wel in volle gang. Spannend!

Bron: Instagram @netflixnl | Beeld: Squid Game (Netflix)