Regisseur Squid Game doet onthulling over lancering tweede seizoen

Oh no...

Geen green light, maar red light voor het tweede seizoen van de populaire serie Squid Game. Wereldwijd wachten fans op het vervolg, maar dat kan volgens regisseur Hwang Dong-hyuk nog lang duren. Het nieuwe script moet namelijk nog geschreven worden. Oh my!

Squid Game

Tijdens het internationale televisiefestival MIPTV in het Franse Cannes had Hwang slecht nieuws voor alle fans. “Ik moet nog werken aan seizoen twee.” Dat het om een groot en ingewikkeld script gaat, dat moge duidelijk zijn. In seizoen 1 verbaasden we ons al over de verschillende verhaallijnen, de ingewikkelde spellen en het onverwachte plot.

“Hopelijk kan ik het eind 2024 aan de fans laten zien”, zegt Hwang, die naar zegen nog maar drie pagina’s heeft geschreven. In de serie moet een groep arme Koreanen kinderspelletjes spelen om miljoenen te winnen en te blijven leven. Van het bekende Annemaria koekoek – met creepy pop – tot het Dalgona koekje die je behendig moet uitsnijden met een naald: alles kwam voorbij.

Tweede seizoen

Dat de populaire serie een tweede seizoen gaat krijgen, komt niet als een verrassing. De serie werd door meer dan 100 miljoen mensen gekeken. In november liet Hwang al doorschemeren dat er een tweede seizoen komt, en dat hoofdrolspeler Gi-Hun, gespeeld door Lee Jung-jae, ook terugkeert.

Ook Netflix bevestigde het nieuws van een tweede seizoen. Squid Game was vorig jaar de best bekeken serie van de streamingservice en werd daarnaast ook de best bekeken productie ooit in de geschiedenis van Netflix. De serie won bovendien drie Golden Globe Awards.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Squid Game

Laatste nieuws